Najjemnejšie rolky z mletého mäsa BEZ strúhanky: Pridajte k mäsu túto prísadu a úspech máte zaručený!

Vynikajúce jemné rolky z mletého mäsa, úplne bez strúhanky či múky a predsa perfektne drží. Tajomstvom famóznej chuti je plechovka tatranského mlieka a smotana, ktoru sa roláda potiera. Za recept ďakujem pani Miládky zo stránky U Milády v kuchyni.

Potrebujeme:

1000 g jemne mletého bravčového mäsa

2 vajcia

1 plechovka nesladeného tatranského mlieka (nesladené kondenzované mlieko)

3-4 strúčiky pretlačeného cesnaku

Soľ, korenie.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

na pomazanie 100-150 ml smotany na varenie + 1 lyžice horčice.

Postup:

Mäso zmiešame s mliekom, vajíčkami, cesnakom a korením.

Vymiešame dôkladne, aby sa všetky prísady pekne prepojili.

Zmes dáme na noc do prikrytej misky do chladničky.

Na druhý deň budeme tvoriť pekné valčeky.

Dáme na plech, mierne zalejeme vodou, natierame smotanu zmiešanú s horčicou a zakryjeme.

Pečieme na 180 st. cca 45 minút.

Potom opäť odkryjeme natieranie smotanovou zmesou a pri vyššej teplote dopečieme dozlata.

Podávame horúce a studené.

Tento recept je nesmierne jemný a vynikajúci, ideálne napríklad aj na studené oblložené misy.

Foto: pixabay