Ochutnajte tieto jemné rolky plnené krémom podľa receptu z portálu souspark, ktoré sa úplne rozplývajú na jazyku.
Potrebujeme:
Na cesto:
4 vajcia
140 g kryštálového cukru
1 balíček vanilínového cukru
8 PL mlieka
8 PL hladkej múky
8 PL rastlinného oleja
1 balíček prášku do pečiva
Na krém:
400 ml mlieka
1 žĺtok
50 g kryštálového cukru
kôru z 1 citróna
2 PL kukuričného škrobu
1 PL hladkej múky
20 g masla
Postup:
Vajcia si rozbijeme do misy a vyšľaháme spolu s cukrom a vanilkovým cukrom.
Šľaháme mixérom pri vysokých otáčkach, kým nevznikne hustá biela pena.
Zalejeme mliekom, pridáme zmäknuté maslo a zašľaháme.
Nakoniec postupne zapracujeme ešte preosiatu múku s práškom do pečiva a ďalej šľaháme.
Plech si pokryjeme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 20 minút.
Rolku zvinieme na papier a necháme vychladnúť.
Teraz si pripravíme krém a to nasledovne.
Do hrnca si nalejeme mlieko a pridáme všetky suroviny okrem masla.
Za stáleho miešania pomocou metličky uvaríme hustý krém.
Odstavíme ho zo sporáka, zašľaháme zmäknuté maslo a za občasného premiešania necháme vychladnúť.
Vychladnutý plát cesta si nakrájame na rovnomerne veľké obdĺžniky.
Na každý natrieme pripravený krém, zvinieme do trubičiek a boky tiež potrieme krémom.
Tieto pudingové rolky sú jemné a voňavé.
Pred servírovaním ich môžeme posypať práškovým cukrom alebo poliať rozpustenou čokoládou.
Prajeme dobrú chuť!