plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastické jemné rolky plnené pudingovým krémom: Pochúťka, ktorej sa skrátka nedá odolať!

Ochutnajte tieto jemné rolky plnené krémom podľa receptu z portálu souspark, ktoré sa úplne rozplývajú na jazyku.

Potrebujeme:

Na cesto:

4 vajcia

140 g kryštálového cukru

1 balíček vanilínového cukru

8 PL mlieka

8 PL hladkej múky

8 PL rastlinného oleja

1 balíček prášku do pečiva

Na krém:

400 ml mlieka

1 žĺtok

50 g kryštálového cukru

kôru z 1 citróna

2 PL kukuričného škrobu

1 PL hladkej múky

20 g masla

Postup:

Vajcia si rozbijeme do misy a vyšľaháme spolu s cukrom a vanilkovým cukrom. 

Šľaháme mixérom pri vysokých otáčkach, kým nevznikne hustá biela pena. 

Zalejeme mliekom, pridáme zmäknuté maslo a zašľaháme. 

Nakoniec postupne zapracujeme ešte preosiatu múku s práškom do pečiva a ďalej šľaháme.

Plech si pokryjeme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto. 

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 20 minút. 

Rolku zvinieme na papier a necháme vychladnúť.

Teraz si pripravíme krém a to nasledovne.

Do hrnca si nalejeme mlieko a pridáme všetky suroviny okrem masla.

Za stáleho miešania pomocou metličky uvaríme hustý krém. 

Odstavíme ho zo sporáka, zašľaháme zmäknuté maslo a za občasného premiešania necháme vychladnúť. 

Vychladnutý plát cesta si nakrájame na rovnomerne veľké obdĺžniky. 

Na každý natrieme pripravený krém, zvinieme do trubičiek a boky tiež potrieme krémom. 

Tieto pudingové rolky sú jemné a voňavé.

Pred servírovaním ich môžeme posypať práškovým cukrom alebo poliať rozpustenou čokoládou. 

Prajeme dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes