Rada šéfkuchára, ako pripraviť dokonalú rolku z mletého mäsa: Kto vie toto, ten bude mať mäsko ako z nóbl reštaurácie!

413

Výborný recept na slávnostný deň. Plnenú roládu z mletého mäsa viete rýchlo pripraviť, výborne drží a nejde do nej žiadna strúhanka ani múka. Tajomstvo šťavnatosti spočíva v šľahačke, ktorá sa pridáva rovno do mletého mäsa.

Vďaka jednoduchému zlepšováku bude roláda fantasticky jemná a vláčna. Zapamätajte si, že do mletého mäsa musíte pridať šľahačku – potom nepotrebujete ani strúhanku, vajce a perfektne drží tvar. Recept, ktorý si rozhodne uložte, mne ho kedysi poradil šéfkuchár s ktorým som pracovala a je to naozaj dobrota.

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa

1 smotana na šľahanie

korenie (podľa ľubovôle)

soľ

Náplň (môžete zvoliť prísady podľa svojej chuti):

Vajcia uvarené natvrdo

Strúhaný syr

Zelené bylinky

plnotučná horčica

šunka…

Postup:

Mleté mäso okoreníme, zalejeme šľahačkou, premiešame a necháme aspoň hodinku odležať v chladničke.

Takto upravené mäso nepotrebuje vôbec strúhanku, perfektne drží.

Potom si namočíme vlažnou vodou väčší igelitový sáčok, potravinovú fóliu alebo alobal a rozprestrieme na ňu mäsovú zmes. Tú môžeme potrieť horčicou, navrstvíme syr, prípadne ďalšie prísady podľa chuti.

Uchopíme za konce fóliu a začneme stáčať do rolády. Ak si budeme ruky máčať vo vlažnej vode, bude sa nám lepšie pracovať.

Potom preložíme na plech a vo vyhriatej rúre pečieme na 180 stupňov cca 40 min.

Potierame priebežne vodou, vďaka tomu roláda nepraskne. Pred dopečením môžete roládu posypať syrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár