Výborný recept na slávnostný deň. Plnenú roládu z mletého mäsa viete rýchlo pripraviť, výborne drží a nejde do nej žiadna strúhanka ani múka. Tajomstvo šťavnatosti spočíva v šľahačke, ktorá sa pridáva rovno do mletého mäsa.
Vďaka jednoduchému zlepšováku bude roláda fantasticky jemná a vláčna. Zapamätajte si, že do mletého mäsa musíte pridať šľahačku – potom nepotrebujete ani strúhanku, vajce a perfektne drží tvar. Recept, ktorý si rozhodne uložte, mne ho kedysi poradil šéfkuchár s ktorým som pracovala a je to naozaj dobrota.
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa
1 smotana na šľahanie
korenie (podľa ľubovôle)
soľ
Náplň (môžete zvoliť prísady podľa svojej chuti):
Vajcia uvarené natvrdo
Strúhaný syr
Zelené bylinky
plnotučná horčica
šunka…
Postup:
Mleté mäso okoreníme, zalejeme šľahačkou, premiešame a necháme aspoň hodinku odležať v chladničke.
Takto upravené mäso nepotrebuje vôbec strúhanku, perfektne drží.
Potom si namočíme vlažnou vodou väčší igelitový sáčok, potravinovú fóliu alebo alobal a rozprestrieme na ňu mäsovú zmes. Tú môžeme potrieť horčicou, navrstvíme syr, prípadne ďalšie prísady podľa chuti.
Uchopíme za konce fóliu a začneme stáčať do rolády. Ak si budeme ruky máčať vo vlažnej vode, bude sa nám lepšie pracovať.
Potom preložíme na plech a vo vyhriatej rúre pečieme na 180 stupňov cca 40 min.
Potierame priebežne vodou, vďaka tomu roláda nepraskne. Pred dopečením môžete roládu posypať syrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)