Obyčajnú ROLÁDU už nerobím, toto je jednotka: Fantastické cesto z pudingu BEZ múky – piškóta je neskutočne jemná a vláčna!

Vynikajúci recept na roládu, ktorú pripravíte úplne bez múky.

 

 

Cesto na roládu je veľmi vláčne a pružné.

Keďže v ňom nie je múky, nemusíte sa obávať, že sa roláda zlomí alebo praskne. Ide o skutočne veľmi jednoduchý, rýchly a chutný recept.

...

Potrebujeme:

4 bielky

4 žĺtky

80 g kr. Cukru

1 bal. vanilkového cukru

1 bal. vanilkového pudingového prášku

Náplň:

250 ml smotany na šľahanie

30 g práškového cukru

1 stužovač do šľahačky

Prípadne môžete použiť len džem alebo marmeládu

Postup:

 

 

Najskôr si v miske vyšľaháme bielky so štipkou cukru.

Vyšľaháme na tuhý sneh.

Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny.

 

 

Pridáme aj pudingový prášok.

Nakoniec ručne vmiešame sneh z bielkov.

Plech vyložíme papierom na pečenie.

Vložíme do vyhriatej rúry.

Pri teplote 200 stupňov pečieme 8 minút.

 

 

Piškótu zrolujeme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.

Vďaka pudingu je roláda pružnejšia a tak sa nepoláme a nepraskne.

 

 

Z rolády opatrne odstránime papier na pečenie.

Roládu naplníme vyšľahanou šľahačkou, alebo len marmeládou.

Prípadne môžete naplniť aj tvarohom alebo nutellou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay