Vynikajúci recept na roládu, ktorú pripravíte úplne bez múky.
Cesto na roládu je veľmi vláčne a pružné.
Keďže v ňom nie je múky, nemusíte sa obávať, že sa roláda zlomí alebo praskne. Ide o skutočne veľmi jednoduchý, rýchly a chutný recept.
Potrebujeme:
4 bielky
4 žĺtky
80 g kr. Cukru
1 bal. vanilkového cukru
1 bal. vanilkového pudingového prášku
Náplň:
250 ml smotany na šľahanie
30 g práškového cukru
1 stužovač do šľahačky
Prípadne môžete použiť len džem alebo marmeládu
Postup:
Najskôr si v miske vyšľaháme bielky so štipkou cukru.
Vyšľaháme na tuhý sneh.
Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny.
Pridáme aj pudingový prášok.
Nakoniec ručne vmiešame sneh z bielkov.
Plech vyložíme papierom na pečenie.
Vložíme do vyhriatej rúry.
Pri teplote 200 stupňov pečieme 8 minút.
Piškótu zrolujeme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
Vďaka pudingu je roláda pružnejšia a tak sa nepoláme a nepraskne.
Z rolády opatrne odstránime papier na pečenie.
Roládu naplníme vyšľahanou šľahačkou, alebo len marmeládou.
Prípadne môžete naplniť aj tvarohom alebo nutellou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)