Roláda z mletého mäsa so zeleninovo-syrovou plnkou: Jednoduchý a chutný recept aj na slávnostný stôl!

Prekvapte rodinu slávnostným obedom, ktorý krásne vyzerá na tanieri a vynikajúco chutí. Pripravte im túto chutnú roládu z mletého mäsa so zeleninovo-syrovou plnkou podľa receptu z youtube. 

Potrebujeme:

1 kg mletého mäsa

2 vajcia

soľ, čierne mleté korenie, bazalku, červenú mletú papriku podľa chuti

1 cibuľu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 mrkvu

200 g tvrdého syra

Postup:

Mäso si vložte do hlbokej misy , pridajte vajíčka, soľ, korenie, bazalku, červenú papriku a dobre premiešajte. Potom si ošúpte cibuľu a nakrájajte ju nadrobno. Mrkvu si očistite a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Na hrubom strúhadle si nastrúhajte tvrdý syr. Cibuľu, mrkvu a syr si dajte do samostatnej misy a premiešajte.

Rozprestrite si alobal, rovnomerne naň naneste mleté mäso a rozotrite do tvaru obdĺžnika. Na mäso navrstvite pripravenú plnku.

Pomocou alobalu potom všetko na pevno stočte do rolky. Zabaľte ešte do jednej vrstvy alobalu tak, aby boli obalené aj konce. Potom dajte na plech a pečte v predhriatej rúre pri 180 °C asi 50 minút.

Po upečení nakrájajte na hrubšie plátky a podávajte s obľúbenou prílohou. Prajeme dobrú chuť!