Najjemnejšia roláda z mletého mäsa: Podávajte teplú aj na studeno, je to delikatesa!

1151

Vynikajúci recept na jemnú a fantasticky lahodnú roládu z mletého mäsa a vynikajúcej náplne. Recept nám poslala Pavla.

Potrebujeme:

rastlinný olej

Sterilizovaná kukurica a hrášok

soľ

strúhanka

horčica

štipka chilli

mleté čierne korenie

600 g mletého bravčového mäsa

200 ml smotany na šľahanie

1 lyžica zemiakového škrobu (solamylu)

6 – 8 plátkov šunky

1/2 cibule

1 rajčinu

Voliteľné: paradajková omáčka

Postup:

Mäso dáme do misy pridáme smotanu, solamyl, korenie, cesnak, asi hrsť strúhanky, podľa chuti osolíme a dobre premiešame, dáme do chladničky a necháme asi 40 minút odležať.

Mäso preložíme na pracovnú dosku, ktorú sme si pokryli fóliou a rozvaľkáme na obdĺžnik.

Na mäso uložíme šunku, syr, nakrájanú cibuľku, paradajku a sterilizovanú zeleninu.

Trochu pritlačíme a pomocou fólie stočíme do rolády.

Dáme na vymastený pekáč spojom nadol, potrieme horčicou a podlejeme troškou vody. Dáme do predhriatej rúry na 180 ° C a pečieme do mäkka a dočervena. Počas pečenia polievame výpekom a podľa potreby podlievame troškou vody.

Ak chcete získať skutočne výnočnú chuť, potrite pred pečením namiesto horčice paradajkovou omáčkou alebo kyslou smotanou a pečte takto. Zakaždým získate inú chuť rolády. Ja pred dopečením ešte zvyknem roládu posypať syrom. 

Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Témy:


Pridajte svoj komentár