plny-hrniec_transparent_negativ.png

Prekvapte svojich hostí a pripravte im túto delikátnu roládu z kuracieho mäsa a zemiakov!

Čakáte hostí a premýšľate, aké občerstvenie pripraviť?

Stavte na túto originálnu roládu z kuracieho mäsa a zemiakov. 

Nielen že krásne vyzerá na mise, ale aj skvele chutí a môžete ju podávať napríklad s obľúbenými omáčkami.

 

 

Tento recept z youtube je navyše veľmi jednoduchý a rýchly. 

Potrebujeme:

500 g zemiakov (4 zemiaky)

50 g parmezánu

400 g kuracích pŕs

10 g soli

5 g čierneho mletého korenia

5 plátkov prosciutta

100 g mozzarelly (mini guľky)

20 g petržlenovej vňate

20 ml olivového oleja

Postup:

Zemiaky si ošúpeme a nakrájame buď pomocou krájača alebo ručne na tenké kolieska. 

 

 

Pracovnú dosku si potiahneme potravinárskou fóliou a naukladáme na ňu kolieska zemiakov tak, aby sa jemne prekrývali. 

Uložíme ich do tvaru obdĺžnika a potom ich posypeme nastrúhaným parmezánom. 

Kuracie prsia si nakrájame na tenké plátky a uložíme ich na zemiakovo – parmezánový základ.

 

 

Osolíme, posypeme čierny mletým korením a naukladáme plátky prosciutta. 

Na okraj uložíme vedľa seba guľky mozzarelly a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Teraz pomocou potravinárskej fólie roládu zvinieme.

Preložíme ju na plech pokrytý papierom na pečenie (fóliu dáme dolu), potrieme malým množstvom oleja.

 

 

Dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 180 °C na 30 minút. 

Hotovo. Teraz stačí už len nakrájať a môžeme podávať. 

Dobrú chuť!

BONUS

 

 

Potrebujeme:

1 červenú papriku

20 ml rastlinného oleja

150 g šampiňónov

3 strúčiky cesnaku

3 vajcia

soľ

600 g kuracích pŕs

100 g plátkového syra

olivový olej

Postup:

Červenú papriku si umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Potom ju opečieme na rastlinnom oleji spolu s pokrájaným šampiňónmi. 

Cesnak si očistíme, prelisujeme a pridáme na panvicu. 

Do misky si rozbijeme vajcia, na panvicu navrstvíme trochu zeleninovej hmoty, polejeme vajíčkami a opečieme, aby vznikla omeleta. 

Kuracie prsia si narežeme na polovicu tak, aby vznikol jeden plát mäsa, ktorý naklepeme tĺčikom a navrstvíme naň omeletu. 

Na omeletu ešte uložíme plátky syra, mäso zrolujeme a previažeme niťou, aby sa nerozpadlo. 

Plech si vymastíme olivovým olejom a potrieme ním aj mäsové rolky, ktoré dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 200 °C a pečieme 40 – 50 minút. 

Z upečených roliek odviažeme niť a môžeme ich servírovať s obľúbenou prílohou.

Dobrú chuť!

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes