Fantastická roláda, ktorá po rozkrojení každého ohromí!

Roláda, ktorú má vo vnútri krásny vzor a rozhodne uchváti každého pri stole.

Stačí rozkrojiť a sledujte tie reakcie. :-)

 

Roládu môžete na vrchu ozdobiť rozpustenou čokoládou a ešte pridať aj polevu z bielej čokolády.

Potrebujeme:

Cesto:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

6 ks vajce

200 g krupicový cukor

6 lyžíc olej

200 g hladká múka

2 lyžice kakao

2 lyžice voda

Na ozdobu:

 

Tmavú čokoládu

Bielu čokoládu

Postup:

Oddelíme žĺtky od bielkov.

Bielky vyšľaháme s polovicou cukru do biele lesklé peny.

 

 

Žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru do svetlej peny.

K žĺtkom s cukrom pridáme olej a zašľaháme.

Opatrne zamiešame preosiatu múku a sneh z bielkov.

Vždy trochu múky a trochu snehu kým nespotrebujeme múku aj sneh.

Do druhej polovice primiešame kakao a vodu.

 

 

Kakaové cesto preložíme do zdobiaceho vrecka.

Opatrne nastriekame na svetlé cesto tak, aby pokrylo celú jeho plochu.

Prstom jazdíme cestom na plechu zľava doprava po celej ploche plechu.

 

 

Potom plech obrátime o 90 ° a postup zopakujeme.

Pečieme pri 170 ° asi 10 minút.

Potom preklopíme na čistý papier na pečenie a ešte teplé stočíme do rolády.

Môžeme ozdobiť čokoládovou polevou.

Po vychladnutí nakrájame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár