Ak k vám príde návšteva, vždy ju radi pohostíte chutným domácim dezertom ku káve.
Keď však nestíhate nič pripraviť, môže vás zachrániť tento recept rýchlu smotanovú roládu.
Roláda je nesmierne jemná a vláčna.
Navyše, vďaka smotanovú krému pripomína vynikajúcu letnú zmrzlinu.
Potrebujeme:
4 vajcia
4 polievkové lyžice horúcej vody
120 g cukru
70 g hladkej múky
50 g zemiakového škrobu
1 lyžička prášku do pečiva
Krém:
200 g tvarohu
100 g kyslej smotany
100 g masla
5 polievkových lyžíc kondenzovaného mlieka
Postup:
Pripravíme si cesto:
Na začiatok receptu si rovno môžete rozohriať rúru na 180 °C.
Vezmite si dostatočne veľkú misku a zmiešajte v nej škrob, múku a prášok do pečiva.
Vo vedľajšej miske potom mixérom rozšľahajte vajcia s horúcou vodou.
Vajcia šľahajte tak dlho, pokiaľ nezačnú zľahka peniť.
Potom do misky pridajte preosiatu múku so škrobom a práškom do pečiva a znova dôkladne premiešajte.
Na plech dajte papier na pečenie, vymažte ho maslom a následne naň nalejte cesto.
To potom dajte na 12 minút do rúry.
Krém:
Medzitým, čo sa vám pečie cesto, tak si môžete pripraviť náplň.
Do misky teda dajte kyslú smotanu, tvaroh, mlieko a maslo.
Všetko spoločne dôkladne premiešajte.
Pri masle je dobré, keď ho vopred necháte chvíľu zahriať na izbovú teplotu.
Hotovú náplň následne dajte do chladničky, aby vám trochu stuhla.
Cesto vyberte z rúry a preložte napríklad na utierku či silikónovú podložku.
Tú potom spoločne s cestom zrolujte a tiež dajte do chladničky vychladnúť.
Po niekoľkých minútach cesto z chladničky vyberte, rozprestrite ho a celé potrite náplňou.
Opäť ho zrolujte, čím vytvoríte roládu.
Hotovú roládu môžete vrátiť späť do chladničky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)