Žiadna múka, prášok do pečiva ani tuk: Rýchla krehučká roláda PAVLOVA s marhuľami – lepší dezert od tohoto nepoznám!

Vynikajúci recept na marhuľový dezert bez múky na spôsob torty Pavlova podľa návodu z youtube. Je to vynikajúci a ľahký letný dezert.

Potrebujeme:

3 bielky

Štipka soli

100 g kr. cukru

1 lyžica kukuričného škrobu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

80 g mandlových plátkov

Krém:

250 g mascarpone

100 ml smotany na šľahanie

1 lyžica medu

280 g marhúľ

Postup:

Bielky vyšľaháme s cukrom a soľou na sneh.

Ručne vmiešame kukuričný škrob,

Pripravíme si plech s rozmermi 24×35 cm a dno vyložíme papierom na pečenie.

Rozotrieme naň sneh, uhladíme a nasypeme plátky mandlí.

Vložíme do vyhriatej rúry na 5 minút pri teplote 180 stupňov.

Potom znížime teplotu na 160 stupňov a pečieme ešte asi 30 minút.

Na krém si vyšľaháme spolu všetky prísady.

Do krému vmiešame nakrájané kúsky marhúľ.

Upečený plát oddelíme od bokov formy, obrátime a po vychladnutí odstránime papier na pečenie.

Boky orežeme, potrieme krémom a stočíme pomocou papiera na pečenie tak, aby boli mandle na vrchu.

Necháme stuhnúť zabalené v papieri na pečenie a nakoniec ozdobíme marhuľami.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)