Roláda „Ledové Kaštany“: Cesto úplne bez múky a neprekonateľný šľahačkový krém!

Výborná roláda s chuťou obľúbenej tyčinky. Chutí dokonale, odporúčam!

Výborná roláda s chuťou obľúbenej tyčinky. Chutí dokonale, odporúčam!

Potrebujeme:

Cesto:

6 vajec

6 lyžíc kakaa

6 lyžíc cukru krupica

štipka soli

...

1 bal. šľahačky 33%

1 stužovač do šľahačky

1 tyčinka Ledové gaštany

Postup:

Ľadové gaštany nalámeme do šľahačky. Preložíme na plameň, rozpustíme a necháme prejsť varom. Dáme vychladiť do chladničky – minimálne na 3 hodiny, ideálne na celú noc.

Bielky ušľaháme so štipkou soli do pevného snehu.

Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, stierkou vmiešame preosiate kakao a nakoniec opatrne aj sneh.

Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pri teplote 200 ° C. pečieme asi 10 minút – treba sledovať.

Papier s upečeným plátom zložíme z plechu, obrátime na čistý papier a vrchný papier potom opatrne odstránime. Plát stočíme do rolády a necháme vychladnúť.

Do vychladenej šľahačky s gaštanmi pridáme stužovač šľahačky a vyšľaháme.

Plát rozvinieme, potrieme ušľahanú šľahačkou a stočíme do rolády.

Roládu poprášime cukrom a môžeme pokvapkať rozpustenou čokoládou!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)