Jednoduchý recept na najjemnejšiu roládu: Nebudete sa chcieť deliť, mizne z taniera kozmickou rýchlosťou!

Prekvapte svojich blízkych úžasnou roládou, staňte sa kulinárskou hviezdou (nielen) večera.

Oslávte príchod Nového roka s touto delikatesou.

 

 

Nenáročný a rýchly recept z youtube na výnimočnú roládu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

10 vajec

17 PL práškového cukru

160 g hladkej múky

4 PL kakaa

100 ml mlieka

2 lyžičky vanilínu

3 PL rastlinného oleja

250 g mascarpone

Na dochutenie:

likér alebo koňak (voliteľná položka)

Postup:

Najprv oddelíme žĺtky od bielkov.

Bielky s cukrom pridáme do väčšej misy a mixérom šľaháme 10 minút.

 

 

K žĺtkom pridáme cukor a zamiešame lyžicou.

Potom pridáme olej, mlieko a opäť premiešame.

 

 

Do zmesi pridáme múku s preosiatym vanilkovým cukrom a metličkou vymiesime do hladka.

Zmes rozdelíme na polovicu do dvoch mís.

Do jednej z mís preosejeme kakao a metličkou zamiešame do hustejšej hmoty.

 

 

Do misiek pridáme 2 lyžice bielkovej hmoty a lyžicou zamiešame.

Potom zamiešame aj zvyšnú bielkovú zmes, kým nevznikne jemná hmota.

Na plech vystlaný papierom na pečenie najprv vylejeme svetlú zmes a rovnomerne rozotrieme.

 

 

Kakaovú zmes nalejeme do plastového vrecka, nepriedušne zaviažeme, odstrihneme jeden roh a rovnomerne navrstvíme na svetlú zmes.

Potom zmesi na plechu premiešame zo strany na stranu, vertikálne aj horizontálne opačnou stranou lyžice.

 

 

Plech dáme piecť do predhriatej rúry na 20 minút pri teplote 180°C.

Po upečení prekryjeme vrch plechu papierom na pečenie, tvrdou podložkou a prevrátime hore dnom.

 

 

Z cesta opatrne odstránime papier, zavinieme do rolky a necháme vychladnúť.

Do misky s mascarpone zamiešame práškový cukor. Z rolky odstránime papier a do stredu pridáme plnku z mascarpone.

 

 

Roládu opäť zrolujeme a dáme vychladnúť na 12 hodín, aby bola formovaná a pri krájaní sa nerozpadla.

Z rolky odstránime papier a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay