plny-hrniec_transparent_negativ.png

Roláda hotová za 5 minút, ktorá pobláznila celý svet: Tento recept mám už dlho!

Pripravte si doma roládu z cesta, ktoré je jemné a vzdušné ako oblak.

Jednoduchý recept, ktorý zvládne každý – na výsledok budete právom hrdí.

 

 

Nadýchaná krémová roláda podľa receptu z youtube kanála lecker essen.

Potrebujeme:

Na cesto:

4 bielky

štipku soli

100 g kryštálového cukru

4 žĺtky

citrónovú kôru

šťavu z 1/2 citróna

30 g rastlinného oleja

100 g hladkej múky

1/2 ČL prášku do pečiva

1 ČL vanilkovej esencie

Na krém:

250 g mascarpone alebo iného smotanového syra

100 g kondenzovaného mlieka

200 g smotany na šľahanie

Na ozdobenie:

bielu čokoládu

Postup:

Na začiatku oddelíme bielky od žĺtkov.

Do misky pridáme bielky, soľ a počas šľahania postupne pridávame cukor.

 

 

Bielky šľaháme mixérom 7 minút.

Potom postupne počas šľahania do zmesi pridávame žĺtky.

 

 

Do zmesi najemno nastrúhame citrónovú kôru, pridáme citrónovú šťavu.

Metličkou vymiešame.

Ďalej pridáme olej, esenciu, preosiatu múku, prášok do pečiva.

Metličkou dôkladne premiešame.

 

 

Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Rovnomerne rozotrieme po celej ploche.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 10 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po upečení vyberieme cesto z plechu.

Prekryjeme ho utierkou a otočíme.

Odstránime papier a cesto zrolujeme aj s utierkou.

 

 

Do misky pridáme smotanový syr, kondenzované mlieko.

Mixérom rozšľaháme.

Potom pridáme smotanu a dobre vyšľaháme.

 

 

Cesto odrolujeme, prekryjeme papierom na pečenie a pretočíme.

Na celú plochu nanesieme krém, cesto zrolujeme.

Vložíme do chladničky minimálne na hodinu.

 

 

Po zachladení môžeme roládu ozdobiť roztopenou bielou čokoládou a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes