plny-hrniec_transparent_negativ.png

Roláda Ferrero bez pečenia: Výborný dezert

Vyskúšajte božský dezert Ferrero ako roládu.

Vyskúšajte božský dezert Ferrero ako roládu.

Bez pečenia, fantasticky jemná a lahodná chuť.

 

 

Recept sme našli na kanáli Cookrate – Cakes.

Potrebujeme:

na základ:

sušienky – 200 g

lieskové orechy – 150 g

mäkké maslo – 75 g

kakao – 20 g

na krém:

mascarpone alebo jemý tvaroh – 350 g

kyslá smotana – 500 g

rozpustená čokoláda – 50 g

čokoládové napolitánky /oblátky plnené čokoládovou náplňpu/- 200 g

pražené lieskové orechy – 100 g

na ozdobu:

rozpustená čokoláda – 150 g

nasekané lieskové orechy – 70 g

Postup:

 

 

V kuchynskom robote si nasakéme orechy na jemnú drť.

Rovnako si na jemnú drť rozmixujeme aj sušienky.

Orechy v miske zmiešame so sušienkami.

 

 

Pridáme rozpustené maslo a kakao.

Vypracujeme rukami jednotné cesto.

Na pracovnú dosku rozprestrieme fóliu.

 

 

Na fóliu navrstvíme cesto a rukami ho roztlačíme do tvaru obdĺžnika.

Pripravíme krém:

Mascarpone dáme do misky.

 

 

Pridáme cukor, rozpustenú čokoládu a vyšľaháme ručným šľahačom.

Pridáme kyslú smotanu a prešľaháme.

Vmiešame lieskové orechy a pomocou varešky vmiešame.

Nakoniec primiešame rozmixované čokoládové napolitánky.

 

 

Krém natrieme na sušienkové cesto a pomocou fólie zavinieme.

Dáme na 30 minút do chladničky.

Ozdobíme čokoládou a nasekanými orechmi.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes