Roláda Čierny les: Úplne fantastická maškrta ku kávičke aj na oslavu s dokonalou chuťou – číslo 1 pre našu rodinu!

Luxusná roláda z čokoládového cesta, šľahačky a zaváraných višní. Je to naozaj delikatesa, odporúčam vyskúšať!

Potrebujeme (na veľký plech):

Cesto:

6 žĺtkov

6 lyžíc krupicového cukru

3 lyžice horúcej vody

5 lyžíc hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžica kakaa

pol lyžičky prášku do pečiva

6 bielkov

štipka soli

1 balíček vanilkového cukru

3 lyžice oleja

Plnka:

višňový džem

400 g smotany na šľahanie 40%

1 lyžice práškového cukru

1-2 balíčky vanilkového cukru

višňový kompót

Ostatné:

šľahačka na potretie (200 g 40% a vanilkový cukor)

strúhaná horká čokoláda na posypanie

Postup:

Pripravíme cesto: Žĺtky šľaháme s vodou a cukrom do hustej peny. Vmiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva, vmiešame olej. Z bielkov a štipky soli ušľaháme pevný sneh a zašľaháme doň vanilkový cukor. Sneh po častiach opatrne vmiešame do žĺtkovej hmoty. Polotekuté cesto rovnomerne rozotrieme na pripravený plech a pečieme pri 180 ° C asi 12 minút.

Plech vyložíme papierom na pečenie a potrieme rozpusteným maslom. Višne vyklopíme na sitko a necháme poriadne odkvapkať.

Upečenú piškótu pretiahneme aj s papierom na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť. Smotanu dotuha vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Vychladnutý plát potrieme slabou vrstvou višňového džemu a rovnomerne nanesieme šľahačku, ktorú poukladáme odkvapkanými višňami asi do polovice plátu. Stočíme roládu a zabalíme ju do alobalu. Roládu uložíme cez noc do chladničky, potom ju potrieme šľahačkou, posypeme strúhanou čokoládou a nakrájame.