Varená sušienková roláda s vôňou kávy: Ani vo sne mi nenapadlo, že je to také jednoduché!

Túto roládu robím už 20 rokov, je veľmi jednoduchá na prírpavu a chutná. Dá sa prirpaviť aj dopredu, v chladničeke vám vydrží celý týždeň. 

Túto roládu robím už 20 rokov, je veľmi jednoduchá na prípravu a chutná. Dá sa urobiť aj dopredu, v chladničke vám vydrží celý týždeň. Recept Henriety Németh-Szőkeovej odporúčam skúsiť každému.

Potrebujeme:

Na cesto

50 dkg mletých sušienok

10 dkg práškového cukru

5 lyžíc kakaového prášku

Uvarená káva pre 4 osoby

...

Rum alebo rumovú arómu

Toľko čerešňovej šťavy (asi 1,5-2 dl), aby ste dostali mierne mokré cesto

Do krému

1 balíček vanilkového pudingového prášku

2,5 dl mlieka

6 lyžíc práškového cukru

15 dkg masla v margaríne

Postup:

Najskôr si pripravíme krém. Zohrejeme mlieko, pridáme doň pudingový prášok a uvaríme hustý puding.

Keď je puding hotový, necháme ho vychladnúť, potom keď je studený, pridáme  doň po lyžiciach našľahané maslo s cukrom.

Na cesto zmiešame všetky prísady – cesto by malo byť mierne vlhké.

Cesto preložíme na dosku posypanú strúhaným kokosom a rozvaľkáme na plát..

Na cesto natrieme krém a zrolujeme.

Odložíme do chladničky, necháme vychladnúť a podávame.

Takto robím nepečenú kávovú roládu už 20 rokov, základom je všždy pridať toľko tekutých prsad, aby sa z cesta dal vyformovať plát.

Ostatné je už úplne jednduché.