Túto roládu robím už 20 rokov, je veľmi jednoduchá na prípravu a chutná.
Dá sa urobiť aj dopredu, v chladničke vám vydrží celý týždeň. Recept odporúčam skúsiť každému.
Potrebujeme:
Na cesto
50 dkg mletých sušienok
10 dkg práškového cukru
5 lyžíc kakaového prášku
Uvarená káva pre 4 osoby
Rum alebo rumovú arómu
Toľko čerešňovej šťavy (asi 1,5-2 dl), aby ste dostali mierne mokré cesto
Do krému
1 balíček vanilkového pudingového prášku
2,5 dl mlieka
6 lyžíc práškového cukru
15 dkg masla v margaríne
Postup:
Najskôr si pripravíme krém.
Zohrejeme mlieko, pridáme doň pudingový prášok a uvaríme hustý puding.
Keď je puding hotový, necháme ho vychladnúť, potom keď je studený, pridáme doň po lyžiciach našľahané maslo s cukrom.
Na cesto zmiešame všetky prísady – cesto by malo byť mierne vlhké.
Takto vyzerá cesto po spracovaní.
Cesto preložíme na dosku posypanú strúhaným kokosom a rozvaľkáme na plát..
Na cesto natrieme krém a zrolujeme.
Odložíme do chladničky, necháme vychladnúť a podávame.
Takto robím nepečenú kávovú roládu už 20 rokov, základom je vždy pridať toľko tekutých prísad, aby sa z cesta dal vyformovať plát.
Ostatné je už úplne jednduché.