plny-hrniec_transparent_negativ.png

Varená sušienková roláda s vôňou KÁVY: Ani vo sne mi nenapadlo, že je to také jednoduché!

Túto roládu robím už 20 rokov, je veľmi jednoduchá na prírpavu a chutná. Dá sa prirpaviť aj dopredu, v chladničeke vám vydrží celý týždeň. 

Túto roládu robím už 20 rokov, je veľmi jednoduchá na prípravu a chutná.

Dá sa urobiť aj dopredu, v chladničke vám vydrží celý týždeň. Recept odporúčam skúsiť každému.

Potrebujeme:

Na cesto

50 dkg mletých sušienok

10 dkg práškového cukru

5 lyžíc kakaového prášku

Uvarená káva pre 4 osoby

Rum alebo rumovú arómu

Toľko čerešňovej šťavy (asi 1,5-2 dl), aby ste dostali mierne mokré cesto

Do krému

1 balíček vanilkového pudingového prášku

2,5 dl mlieka

6 lyžíc práškového cukru

15 dkg masla v margaríne

Postup:

Najskôr si pripravíme krém.

Zohrejeme mlieko, pridáme doň pudingový prášok a uvaríme hustý puding.

Keď je puding hotový, necháme ho vychladnúť, potom keď je studený, pridáme  doň po lyžiciach našľahané maslo s cukrom.

Na cesto zmiešame všetky prísady – cesto by malo byť mierne vlhké.

Takto vyzerá cesto po spracovaní.

Cesto preložíme na dosku posypanú strúhaným kokosom a rozvaľkáme na plát..

Na cesto natrieme krém a zrolujeme.

Odložíme do chladničky, necháme vychladnúť a podávame.

Takto robím nepečenú kávovú roládu už 20 rokov, základom je vždy pridať toľko tekutých prísad, aby sa z cesta dal vyformovať plát.

Ostatné je už úplne jednduché.

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes