Nesmierne chutná JAHODOVÁ roláda BEZ MÚKY: Ľahučká a jemná ako pavučinka!

Vynikajúci recept na marhuľový dezert bez múky na spôsob torty Pavlova.

Je to vynikajúci a ľahký letný dezert.

 

 

Potrebujeme:

3 bielky

...

Štipka soli

100 g kr. cukru

1 lyžica kukuričného škrobu

80 g mandlových plátkov

Krém:

250 g mascarpone

100 ml smotany na šľahanie

1 lyžica medu

280 g jahody

Postup:

Bielky vyšľaháme s cukrom a soľou na sneh.

 

 

Ručne vmiešame kukuričný škrob.

Pripravíme si plech s rozmermi 24×35 cm.

Dno vyložíme papierom na pečenie.

 

 

Rozotrieme naň sneh, uhladíme a nasypeme plátky mandlí.

Vložíme do vyhriatej rúry na 5 minút pri teplote 180 stupňov.

Potom znížime teplotu na 160 stupňov.

 

 

Pečieme ešte asi 30 minút.

Na krém si vyšľaháme spolu všetky prísady.

 

 

Do krému vmiešame nakrájané kúsky jahôd.

Upečený plát oddelíme od bokov formy.

Obrátime a po vychladnutí odstránime papier na pečenie.

Boky orežeme, potrieme krémom.

 

 

Stočíme pomocou papiera na pečenie tak, aby boli mandle na vrchu.

Necháme stuhnúť zabalené v papieri na pečenie.

Nakoniec ozdobíme jahodami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay