Vynikajúci recept na marhuľový dezert bez múky na spôsob torty Pavlova.
Je to vynikajúci a ľahký letný dezert.
Potrebujeme:
3 bielky
Štipka soli
100 g kr. cukru
1 lyžica kukuričného škrobu
80 g mandlových plátkov
Krém:
250 g mascarpone
100 ml smotany na šľahanie
1 lyžica medu
280 g jahody
Postup:
Bielky vyšľaháme s cukrom a soľou na sneh.
Ručne vmiešame kukuričný škrob.
Pripravíme si plech s rozmermi 24×35 cm.
Dno vyložíme papierom na pečenie.
Rozotrieme naň sneh, uhladíme a nasypeme plátky mandlí.
Vložíme do vyhriatej rúry na 5 minút pri teplote 180 stupňov.
Potom znížime teplotu na 160 stupňov.
Pečieme ešte asi 30 minút.
Na krém si vyšľaháme spolu všetky prísady.
Do krému vmiešame nakrájané kúsky jahôd.
Upečený plát oddelíme od bokov formy.
Obrátime a po vychladnutí odstránime papier na pečenie.
Boky orežeme, potrieme krémom.
Stočíme pomocou papiera na pečenie tak, aby boli mandle na vrchu.
Necháme stuhnúť zabalené v papieri na pečenie.
Nakoniec ozdobíme jahodami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)