plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nejde do nej ani gram múky a je neskutočne chutná: Roláda Banana Split – na každej oslave má obrovský úspech!

Výborný tip na ľahkú sladkú pochúťku ku kávičke. Akurát sladká a táák chutná.

Potrebujeme:

5 vajec

5 lyžíc kr. cukru

5 lyžíc mletých orechov

Na krém:

Dve varianty krému:

1.

700 ml mlieka

3 lyžice medu (alebo 5 lyžíc kr. cukru)

2 bal. čokoládového pudingu

250 g masla

1 lyžičku vanilkovej arómy (prípadne balík vanilkového cukru)

2.

1 bal. vanilkového pudingu bez varenia

400 ml mlieka

1 smotana na šľahanie

250 g mascarpone

Cukor podľa chuti

Ďalej:

4 celé banány

Na vrch:

Šľahačku a strúhanú čokoládu

Postup:

Vajcia ušľaháme s cukrom do peny, potom primiešame kakao, orechy a vymiešame jednotné cesto, ktoré rovnomerne navrstvíme na plech vystlaný papierom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista. Upečené cesto zrolujeme a necháme vychladnúť v papieri.

Varianta krému č. 1: Z mlieka, pudingových práškov a cukru (alebo medu) uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť a potom po lyžičkách vmiešame našľahané maslo.

Varianta krému č. 2: Z mlieka a pudingu vyšľaháme puding. Smotanu vyšľaháme na šľahačku, zmiešame s mascarpone a dosladíme si podľa chuti.

Na vychladnuté cesto navrstvíme krém a na kraje uložíme celé banány. Potom cesto zrolujeme cez banány a trochu zatlačíme, konce cesta môžeme prípadne preložiť cez banány a krém aj tak, že sa konce stretnú v strede a následne sa mierne  vtlačia do vnútra  (tmavá verzia). Na vrch natrieme šľahačku a posypeme orechmi, alebo čokoládou.

Tmavá verzia 

Neskutočne chutná roláda „Mačacie očká“: A je úplne bez múky!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes