Mimoriadne chutné rizoto s mäsom a zeleninou upečené v rúre.
Ryža nie je lepkavá a ani suchá, je jednoducho dokonalá.
Najdôležitejšie je, že tento pokrm nie je mastný, keďže sme pri príprave nepoužili olej a vyhli sme sa aj otravnému prilepeniu na panvicu.
Výnimočný recept na chutné rizoto z rúry z youtube kanála Mala Brza Kuhinjica / Little Quick Kitchen.
Potrebujeme:
500 g bravčového mäsa (prípadne iného podľa chuti)
1 malú cibuľu
600 ml vody
soľ
3 mrkvy
2 zeleninové bujóny
300 g ryže
70 g mrazenej kukurice
200 g mrazeného hrášku
Postup:
Na začiatku nakrájame mäso na kocky. Cibuľu ošúpeme a na drobno nakrájame.
Na panvici zohrejeme olej.
Pridáme cibuľu a smažíme do zlatista.
Potom vložíme mäso a posolíme.
Za občasného podlievania vodou dusíme na miernom ohni.
Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, zamiešame a dusíme asi 30 minút.
Do hrnca nalejeme vodu.
Pridáme bujóny a uvaríme.
Ryžu namočíme na hodinu do teplej vody.
Po uplynutí doby ju precedíme.
Na dno zapekacej formy poukladáme upečené mäso s mrkvou.
Nasypeme ryžu a rovnomerne ju navrstvíme.
Zalejeme vývarom (môžeme použiť aj zohriatu vodu).
Vložíme do rúry predhriatej na 200°C. Pečieme 10 minút.
V tanieri zmiešame mrazený hrášok a kukuricu.
Po uplynutí doby vyberieme plech z rúry a premiešame.
Nasypeme mrazenú zeleninu a premiešame.Dochutíme podľa chuti. Rizoto vložíme späť do rúry.
Pečieme ďalšiu hodinu.
V polovici pečenia podlejeme rizoto ešte 200 ml vody a pokračujeme v pečení.
Môžeme servírovať.
Kuracie rizoto z rúry úplne bez roboty
Tak tento recept už robím dobrých 10 rokov. nikdy sa nám nepreje, pretože stačí inú zeleninu, mäso alebo koreniny a máte celkom nové jedlo.
Najlepšie rizoto, naozaj je to bez práce. Ak použijete namiesto kuracieho mäsa mäso z konzervy, je to už úplne jednoduché. Recept je od Janky.
Potrebujeme:
500 gr. kuracieho mäsa (ak sa vám nechce robiť mäso, použite mäsovú konzervu)
cca 300 gr ryže (najlepšie Parboiled)
1-2 sáčky mrazenej zeleniny,
2 cibule,
3 lyžice oleja
grilovacie korenie alebo Gyros korenie alebo len červená paprika
soľ a korenie podľa chuti
2 kocky slepačieho vývaru
trocha strúhaného parmezánu či iného syra
Postup:
Cibuľu olúpeme, nakrájame a opražíme na oleji, pridáme na kocky nakrájané kuracie mäso, poprášime korením a sprudka opečieme.
Do odmerky nasypeme suchú surovú ryžu, a do rovnakej odmerky potom pripravíme dvojnásobné množstvo slepačieho vývaru.
Do zapekacej misy dáme opečené mäso, zasypeme suchou ryžou, dvoma sáčky mrazenej zeleniny, osolíme, okoreníme podľa chuti a premiešame. Všetko zalejeme vývarom a znova premiešame.
Misu dáme odkrytú do rúry na cca 45 min, tj. Kým ryža nezmäkne, v priebehu pečenia stačí len raz premiešať …
Najlepšie chutí toto rizoto servírované s trochou parmezánu a zeleninovým šalátom.
prajeme vám dobrú chuť! :-)
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: