plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zázračné rizoto z rúry: Kto raz skúsi tento zlepšovák, ten sa už ku klasickému vareniu nevráti!

Rizoto upečte v rúre. Objavte tajomstvo a pripravte rýchly a ten najchutnejší obed!

Mimoriadne chutné rizoto s mäsom a zeleninou upečené v rúre.

 

 

Ryža nie je lepkavá a ani suchá, je jednoducho dokonalá.

Najdôležitejšie je, že tento pokrm nie je mastný, keďže sme pri príprave nepoužili olej a vyhli sme sa aj otravnému prilepeniu na panvicu.

Výnimočný recept na chutné rizoto z rúry z youtube kanála Mala Brza Kuhinjica / Little Quick Kitchen.

Potrebujeme:

500 g bravčového mäsa (prípadne iného podľa chuti)

1 malú cibuľu

600 ml vody

soľ

3 mrkvy

 

 

2 zeleninové bujóny

300 g ryže

70 g mrazenej kukurice

200 g mrazeného hrášku

Postup:

Na začiatku nakrájame mäso na kocky. Cibuľu ošúpeme a na drobno nakrájame.

Na panvici zohrejeme olej.

 

 

Pridáme cibuľu a smažíme do zlatista.

Potom vložíme mäso a posolíme.

Za občasného podlievania vodou dusíme na miernom ohni.

 

 

Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, zamiešame a dusíme asi 30 minút.

Do hrnca nalejeme vodu.

Pridáme bujóny a uvaríme.

 

 

Ryžu namočíme na hodinu do teplej vody.

Po uplynutí doby ju precedíme.

Na dno zapekacej formy poukladáme upečené mäso s mrkvou.

 

 

Nasypeme ryžu a rovnomerne ju navrstvíme.

Zalejeme vývarom (môžeme použiť aj zohriatu vodu).

Vložíme do rúry predhriatej na 200°C. Pečieme 10 minút.

V tanieri zmiešame mrazený hrášok a kukuricu.

Po uplynutí doby vyberieme plech z rúry a premiešame.

Nasypeme mrazenú zeleninu a premiešame.Dochutíme podľa chuti. Rizoto vložíme späť do rúry.

 

 

Pečieme ďalšiu hodinu.

V polovici pečenia podlejeme rizoto ešte 200 ml vody a pokračujeme v pečení.

Môžeme servírovať.

Kuracie rizoto z rúry úplne bez roboty

Tak tento recept už robím dobrých 10 rokov. nikdy sa nám nepreje, pretože stačí inú zeleninu, mäso alebo koreniny a máte celkom nové jedlo.

 

 

Najlepšie rizoto, naozaj je to bez práce. Ak použijete namiesto kuracieho mäsa mäso z konzervy, je to už úplne jednoduché. Recept je od Janky.

Potrebujeme:

500 gr. kuracieho mäsa (ak sa vám nechce robiť mäso, použite mäsovú konzervu)

cca 300 gr ryže (najlepšie Parboiled)

1-2 sáčky mrazenej zeleniny,

2 cibule,

3 lyžice oleja

grilovacie korenie alebo Gyros korenie alebo len červená paprika

soľ a korenie podľa chuti

2 kocky slepačieho vývaru

trocha strúhaného parmezánu či iného syra

Postup:

Cibuľu olúpeme, nakrájame a opražíme na oleji, pridáme na kocky nakrájané kuracie mäso, poprášime korením a sprudka opečieme.

Do odmerky nasypeme suchú surovú ryžu, a do rovnakej odmerky potom pripravíme dvojnásobné množstvo slepačieho vývaru.

Do zapekacej misy dáme opečené mäso, zasypeme suchou ryžou, dvoma sáčky mrazenej zeleniny, osolíme, okoreníme podľa chuti a premiešame. Všetko zalejeme vývarom a znova premiešame.

Misu dáme odkrytú do rúry na cca 45 min, tj. Kým ryža nezmäkne, v priebehu pečenia stačí len raz premiešať …

Najlepšie chutí toto rizoto servírované s trochou parmezánu a zeleninovým šalátom.

prajeme vám dobrú chuť! :-)

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes