Rímske marinované zemiaky s cesnakom: Keď pripravíte doma takto zemiaky, všetci vás budú nosiť na rukách!

Vynikajúci na pečené zemiaky, ktoré u nás doma všetci milujeme.

Tieto cesnakové marinované zemiaky sú nielen veľmi jednoduché na prípravu, ale hodia naozaj na každú príležitosť – inšpirujte sa receptom z youtube.

My sme si tento recept upravili podľa našej chuti a výsledkom je najväčšia delikatesa zo zemiakov.

 

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Marináda

100 ml olivový olej

50 ml voda

2 KL plnotučná horčica

8 strúčikov cesnak

 

 

1 KL

soľ

5 KL mletá červená sladká paprika

2 KL kari korenie

1 KL kurkuma

2 KL provensálske korenie

Postup:

Zemiaky poriadne umyjeme (nešúpeme) a rozrežeme na kolieska.

 

 

Hodíme do vriacej osolenej vody na 3 minúty.

Medzitým si spravíme marinádu so všetkých surovín, ktoré sú uvedené vyššie.

Premiešame a obalíme v nej uvarené zemiaky.

Necháme 2-3- minútky odležať.

Potom zemiaky preložíme na plech.

 

 

Pečieme 30-40 minút pri 200 stupňoch.

K týmto zemiakom už naozaj netreba nič pridávať, sú fantastické aj samé o sebe.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay