Ríbezľový sirup, ktorý pripravíte len z 1 šálky ríbezlí!

8568

Fantastický domáci ríbezľový sirup, ktorý vyrobíte len z 1 šálky ríbezlí.

Z tohoto množstva získate 1,5 l úžasného sirupu bez chémie a éčok.

Potrebujeme:

1 hrnček ríbezlí (250 ml) – červené, alebo čierne

80 ks ríbezľových listov

850 ml vody

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžica kyseliny citrónovej

1 kg cukru

Postup:

Ríbezle, vodu a lístky  (trhám tie mladé, takže ich dávame aj viac, pretože sú menšie, ale ak je ich viac, tak to nevadí).

Všetko dáme do hrnca a od bodu varu necháme 10 minút povariť.

Potom scedíme cez plátno a dobre vymačkáme.

Do šťavy z ríbezlí a lístia pridáme cukor a kyselinu citrónovú.

Prevaríme po dobu cca 8-10 min.

Následne cez gázu naplníme do fliaš (ideálne takých, v ktorých bol predtým alkohol) a zazátkujeme.

Nie je treba sterilizovať – cukor a kyselina citrónová sa postarajú o to, že sirup vydrží a nepokazí sa.

Plním väčšinou do fliaš od alkoholu, ktoré nevyplachujte.

Po dlhšej dobe  môže začať  trochu rôsolovatieť, ale stačí pretrepať fľašu a je opäť perfektný.

Sirup je výborný, krásne vonia aj chutí po ríbezliach.

Z tohoto množstva máme 1,5 l perfektného domáceho sirupu.

Používame na limonády a sladenie ako klasický sirup – stačí naozaj málo, sirup je sladučký a výborný.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár