Ríbezľový sirup, ktorý pripravíte len z 1 šálky ríbezlí!

Fantastický domáci ríbezľový sirup, ktorý vyrobíte len z 1 šálky ríbezlí.

 

 

Z tohoto množstva získate 1,5 l úžasného sirupu bez chémie a éčok.

Sirup je vynikajúci na sladenie limonád, čajov, ale aj domácich dezertov.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ak máte domáce ríbezle, určite to skúste.

 

 

Potrebujeme:

1 hrnček ríbezlí (250 ml) – červené, alebo čierne

80 ks ríbezľových listov

850 ml vody

1 lyžica kyseliny citrónovej

1 kg cukru

Postup:

 

 

Ríbezle, vodu a lístky  (trhám tie mladé, takže ich dávame aj viac, pretože sú menšie, ale ak je ich viac, tak to nevadí).

Všetko dáme do hrnca.

 

 

Od bodu varu necháme 10 minút povariť.

Potom scedíme cez plátno.

Dobre vymačkáme.

 

 

Do šťavy z ríbezlí a lístia pridáme cukor.

Pridáme aj kyselinu citrónovú.

Prevaríme po dobu cca 8-10 min.

 

 

Následne cez gázu naplníme do fliaš (ideálne takých, v ktorých bol predtým alkohol).

Zazátkujeme.

 

 

Nie je treba sterilizovať – cukor a kyselina citrónová sa postarajú o to, že sirup vydrží a nepokazí sa.

Plním väčšinou do fliaš od alkoholu, ktoré nevyplachujte.

 

 

Po dlhšej dobe  môže začať  trochu rôsolovatieť, ale stačí pretrepať fľašu a je opäť perfektný.

Sirup je výborný, krásne vonia aj chutí po ríbezliach.

 

 

Z tohoto množstva máme 1,5 l perfektného domáceho sirupu.

Používame na limonády a sladenie ako klasický sirup.

Stačí naozaj málo, sirup je sladučký a výborný.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay