plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bleskový ríbezľový džem bez použitia želírvacieho cukru: Ovocná dobrota ktorá vám vydrží celú zimu a pripravíte ju za 20 minút!

Bohatá úroda ríbezlí sa dá zúžitkovať aj takto. Vyrobte si zásobu chutného džemu podľa youtube na celú zimu.

Príprava je veľmi jednoduchá a zaberie vám to len 20 minút.

Foto: youtube/Вкусная жизнь

Potrebujeme:

1 kg červených ríbezlí (môžu byť aj so stopkami)

1 kg kryštálového cukru

Postup:

Foto: youtube/Вкусная жизнь

Do veľkej misy si dajte umyté ríbezle a nasypte cukor.

Miešajte dovtedy, kým sa nevytvorí kompaktná masa.

Foto: youtube/Вкусная жизнь

Preložte masu do veľkého hrnca a dajte na sporák na mierny ohrev.

Foto: youtube/Вкусная жизнь

Nechajte zovrieť a môžete pozorovať, ako sa navrchu vytvorí biela pena.

Varte 8, maximálne 10 minút.

Potom odstavte a preceďte cez husté sitko.

Nalejte do sterilizovaných pohárov a nechajte vychladnúť otvorené do druhého dňa.

Na druhý deň by mala byť masa stuhnutá.

Stačí už len poháre uzavrieť a odložiť na tmavé chladné miesto.

Ríbezle, ktoré vám ostanú môžete zúžitkovať napríklad na kompót, alebo na koláč.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes