Neodolateľné ríbezľové rezy so snehom – ako pena: Úžasne lahodný koláč, ktorý viete rýchlo pripraviť!

Ak máte doma ríbezle, neváhajte ani chvíľku. Tento ríbezľový dezert si zamiluje celá rodina.

Potrebujeme:

Cesto:

4 žĺtky

10 dkg práškového cukru

15 dkg masla

27 dkg múky  (½ hrubej múky a ½ polohrubej múky)

...

Prášok do pečiva (1/2 bal.)

1,5 dcl mlieka

Sneh:

4 bielky + 20 dkg kryštálového cukru

Ríbezľová omáčka (voliteľné):

ríbezle + vanilkový cukor + práškový cukor podľa chuti

Postup:

Ríbezle opláchnite, a nechajte na site poriadne stiecť.  Žĺtka oddeľte od bielkov a do žĺtkov pridajte práškový cukor, zmäknuté maslo a poriadne vyšľahajte do peny.

Potom pridajte polohrubú múku,  hrubú múku a mlieko. Opäť dobre vyšľahajte.

Primiešajte pol prášku do pečiva. Plech alebo inú formu vymažte maslom, posypte hrubou múkou. Cesto rozotrite na plech, a poukladajte ríbezle. Takto pripravený koláč dajte piecť na 180 stupňov, takých 30 minút. Pokiaľ sa koláč pečie, do bielkov pridajte cukor a vyšľahajte elektrickým šľahačom do hustej peny.  Skoroupečený koláč vytiahnite z rúry,  nalejte naň sneh z bielkov, rozotrite a dajte na pár minút dopiecť. Dávajte pozor, snehu stačí na zapečenie len pár minút, keď získa na povrchu zlatistý nádych, treba z rúry vybrať!

Koláčik podávame vychladnutý, s ríbezľovou omáčkou, alebo ako vám len chutí. :-)

zdroj foto: mrsberry