Toto je úplne najlepšie do sviečkovej, alebo k mäsku či namiesto kompótu.
Ríbezle z rúry chutia skutočne ako brusnice, výroba je skutočne jednoduchá.
Ak máte radi sviečkovú, s týmto domácim receptom ju dotiahnete do dokonalosti.
Inšpiráciu máme od pani Petry T.
Potrebujeme:
cca 1,5 kg ríbezlí – umytých
600 g kr. cukru
2 lyžice rumu
1 citrón
2 ks badiánu
2 ks škorice
Postup:
Ríbezle nasypeme na plech, pridáme kolieska citrónu a oba druhy korenia. v rúre pečieme 30 minút pri teplote 250 stupňov.
Potom vyberieme z rúry a vyberieme korenie aj citrón (krásne voňajú, výborné napríklad ešte do čaju).
K ríbezlám pridáme rum, cukor, premiešame a horúce lejeme do pohárov.
Obrátime hore dnom, aby sa sterilizovalo viečko a necháme vychladnúť.
Používame k omáčkam, na chlebík aj ku grilovačke. Je to výborné.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)