Ríbezle len stačí dať na plech, pridať citrón a škoricu: Stačí 30 minút a máte doma delikatesu ako z drahej reštaurácie!

Toto je úplne najlepšie do sviečkovej, alebo k mäsku či namiesto kompótu. Ríbezle z rúry chutia skutočne ako brusnice, výroba je skutočne jednoduchá. Ak máte radi sviečkovú, s týmto domácim receptom ju dotiahnete do dokonalosti. Inšpiráciu máme zo stránky mimibazar od autorky Petry T.

Potrebujeme:

cca 1,5 kg ríbezlí – umytých

600 g kr. cukru

2 lyžice rumu

1 citrón

2 ks badiánu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 ks škorice

Postup:

Ríbezle nasypeme na plech, pridáme kolieska citrónu a oba druhy korenia. v rúre pečieme 30 minút pri teplote 250 stupňov. Potom vyberieme z rúry a vyberieme korenie aj citrón (krásne voňajú, výborné napríklad ešte do čaju). K ríbezlám pridáme rum, cukor, premiešame a horúce lejeme do pohárov. Obrátime hore dnom, aby sa sterilizovalo viečko a necháme vychladnúť.

Používame k omáčkam, na chlebík aj ku grilovačke. Je to výborné.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: reprofoto mimibatar