plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rezy „ľadová búrka“: V lete u nás ide tento zákusok viac, ako nanuky!

Zákusok ľadový vietor – ako stvorený na horúci letný deň. Podávame vždy ľadovo vychladený.

Potrebujeme:

2 smotany na šľahanie

200 g bielej čokolády

Základ:

5 vajec

180 g práškového cukru

1 lyžica oleja

120 g polohrubej múky

1/2 prášku do pečiva

Na posypanie:

100 g strúhaného kokosu

Na ozdobu:

Guličky zo salka a strúhaného kokosou (poriadne vychladiť)

Postup:

Najskôr dáme variť šľahačku. Potom vmiešame bielu čokoládu a necháme v šľahačke rozpustiť. Cez noc necháme v chladničke odpočívať. Oddelíme si žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľaháme sneh pridáme aj 2 lyžice práškového cukru. Potom vvmiešame žĺtky, zvyšný cukor, olej a múku s práškom do pečiva.Nakoniec vmiešame sneh. Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C 11 minút a necháme celkom vychladnúť. Vyšľaháme ľadovú čokoládovú šľahačku a rozotrieme na vychladenú piškótu. Nakoniec posypeme strúhaným kokosom alebo bielou čokoládou. Ozdobila som guličkami z kokosu a salka – cez som som ich nechala vychladiť v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes