plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjednoduchšie rezy s PARÍŽSKYM krémom: Naučte sa cukrársku fintu a na krém nemusíte čakať do druhého dňa – zaručene sa vydaria!

Našla som ďalší úžasný zákusok, ktorého autorkou je pani Viera Ližičárová ide o fantastický čokoládový zákusok s parížskym krémom, ktorý ale pripravíte bez čakania do druhého dňa. Stačí ho chladiť len 1 hodinu.

Potrebujeme:

Kakaová piškóta:

7 bielkov

7 lyžíc kr. cukru

7 žĺtkov

117 ml oleja

2 lyžice kakaa

60 ml teplej vody

7 lyžíc polohrubej múky

Ďalej:

100 ml likéru Amaretto (môžete v prípade potreby nahradiť rumom)

Parížsky krém:

250 ml smotany na šľahanie

300 g horkej čokolády

450 ml Meggle Creme Patisserie s rastlinným tukom

Šľahačkový krém:

150 ml Meggle Creme Patisserie s rastlinným tukom

250 ml smotany na šľahanie 33%

Postup:

Najskôr si pripravíme základ pre náš parížsky krém.

Klasicky dáme na plameň smotanu a keď je horúca, pridáme čokoládu. Chvíľu nemiešame a necháme pozvoľna čokoládu rozpustiť. Potom rozmiešame na hladkú a leskú hmotu. Necháme chvíľu odstáť na kuchynskej doske a potom necháme vychladnúť v chladničke 1 hodinu.

Na piškótu si vyšľaháme s cukrom. Pridáme žĺtky (za stáleho šľahania) a postupne prilievame teplú vodu. Šľaháme 15-20 minút, vďaka čomu bude piškóta krásne jemná a nadýchaná.

Kakao si rozmiešame v oleji.

Vyšľahaný základ na cesto ručne zmišame s preosiatou múkou a kakaom rozmiešaným v oleji. Navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme upiecť.

Z upečenej piškóty odstránime papier a vrch oškriabeme nožom (ako uvádza autokra, ide to lepšie, keď necháte piškótu chladnúť pod utierkou).

Piškótu pokvapkáme likérom.

Vychladnutnú smotanu vyšľaháme s Meggle Creme Patisserie – krém sa nezrazí a drží perfektne. Krém pomocou cukrárskeho vrecka navrstvíme na piškótu.

 

Nakoniec si vyšľaháme smotanu s Meggle Creme Patisserie krémom a dezert dozdobíme.

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes