Našla som ďalší úžasný zákusok, ktorého autorkou je pani Viera Ližičárová ide o fantastický čokoládový zákusok s parížskym krémom, ktorý ale pripravíte bez čakania do druhého dňa. Stačí ho chladiť len 1 hodinu.
Potrebujeme:
Kakaová piškóta:
7 bielkov
7 lyžíc kr. cukru
7 žĺtkov
117 ml oleja
2 lyžice kakaa
60 ml teplej vody
7 lyžíc polohrubej múky
Ďalej:
100 ml likéru Amaretto (môžete v prípade potreby nahradiť rumom)
Parížsky krém:
250 ml smotany na šľahanie
300 g horkej čokolády
450 ml Meggle Creme Patisserie s rastlinným tukom
Šľahačkový krém:
150 ml Meggle Creme Patisserie s rastlinným tukom
250 ml smotany na šľahanie 33%
Postup:
Najskôr si pripravíme základ pre náš parížsky krém.
Klasicky dáme na plameň smotanu a keď je horúca, pridáme čokoládu. Chvíľu nemiešame a necháme pozvoľna čokoládu rozpustiť. Potom rozmiešame na hladkú a leskú hmotu. Necháme chvíľu odstáť na kuchynskej doske a potom necháme vychladnúť v chladničke 1 hodinu.
Na piškótu si vyšľaháme s cukrom. Pridáme žĺtky (za stáleho šľahania) a postupne prilievame teplú vodu. Šľaháme 15-20 minút, vďaka čomu bude piškóta krásne jemná a nadýchaná.
Kakao si rozmiešame v oleji.
Vyšľahaný základ na cesto ručne zmišame s preosiatou múkou a kakaom rozmiešaným v oleji. Navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme upiecť.
Z upečenej piškóty odstránime papier a vrch oškriabeme nožom (ako uvádza autokra, ide to lepšie, keď necháte piškótu chladnúť pod utierkou).
Piškótu pokvapkáme likérom.
Vychladnutnú smotanu vyšľaháme s Meggle Creme Patisserie – krém sa nezrazí a drží perfektne. Krém pomocou cukrárskeho vrecka navrstvíme na piškótu.
Nakoniec si vyšľaháme smotanu s Meggle Creme Patisserie krémom a dezert dozdobíme.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)