Rezy Raffaello ako z cukrárne: Zákusok krehučký a ľahký ako vánok, na nerozoznanie od kupovaného dezertu Raffaello!

Vynikajúci zákusok s chuťou lahodného kokosu - takmer na nerozoznanie od obľúbeného dezertu Raffaelo.

Vynikajúci zákusok s chuťou lahodného kokosu – takmer na nerozoznanie od obľúbeného dezertu Raffaelo.

Na Veľkú noc u nás tento fantastický zákusok jednoducho nemôže chýbať.

 

 

Potrebujeme:

cesto:

...

6 ks bielok

20 dkg cukor

10 dkg múka

10 dkg strúhaný kokos

krém:

6 ks žĺtok

40 g vanilkový pudingový prášok

4 dl mlieko

25 dkg margarín

25 dkg cukor

dekorácie:

5 dkg sušený kokos

Postup:

Predhrejte rúru na 170 stupňov.

 

 

Vyšľahajte bielky na tuhý sneh spolu s cukrom.

Múka a kokos sa zmiešajú a jemne sa vmiešajú do peny.

Navrstvite na plech vystlaný papierom.

Pečte pri teplote 170 ° C asi 20-25 minút.

 

Foto: cookpad/amy

 

Do krému pridáme 3 dl mlieka.

Vaječný žĺtok zmiešajte s pudingovým práškom, 1 dl mlieka a polovicou cukru, až kým nebude krém hladký.

Pridajte vriace mlieko a varte do zhustnutia, za stáleho miešania, potom nechajte vychladnúť.

 

Foto: cookpad/amy

 

Margarín sa vyšľahá s cukrom do peny.

Vychladený puding sa po lyžičkách všľahá do margarínu.

Následne sa krém rozotrie na už studené cesto.

 

Foto: cookpad/amy

 

Vrchnú časť posypeme strúhaným kokosom a podľa potreby ozdobíme lieskovými orieškami, mandľami alebo Raffaello.

Nechajte v chladničke vychladiť a podávajte.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj, titulná foto: cookpad.com

Foto: pexels