Rezy Raffaello ako z cukrárne: Zákusok krehučký a ľahký ako vánok, na nerozoznanie od kupovaného dezertu Raffaello!

Vynikajúci zákusok s chuťou lahodného kokosu - takmer na nerozoznanie od obľúbeného dezertu Raffaelo.

Vynikajúci zákusok s chuťou lahodného kokosu – takmer na nerozoznanie od obľúbeného dezertu Raffaelo.

Na Veľkú noc u nás tento fantastický zákusok jednoducho nemôže chýbať.

 

 

Potrebujeme:

cesto:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

6 ks bielok

20 dkg cukor

10 dkg múka

10 dkg strúhaný kokos

krém:

 

 

6 ks žĺtok

40 g vanilkový pudingový prášok

4 dl mlieko

25 dkg margarín

25 dkg cukor

dekorácie:

5 dkg sušený kokos

Postup:

Predhrejte rúru na 170 stupňov.

 

 

Vyšľahajte bielky na tuhý sneh spolu s cukrom.

Múka a kokos sa zmiešajú a jemne sa vmiešajú do peny.

 

 

Navrstvite na plech vystlaný papierom.

Pečte pri teplote 170 ° C asi 20-25 minút.

 

 

Krém:

Do misky nalejeme 3 dl mlieka a preložíme na plameň.

Vaječné žĺtky zmiešajte s pudingovým práškom.

Pridáme 1 dl mlieka a polovicou cukru – miešame, až kým nebude krém hladký.

 

 

Zmes vmiešame do vriace mlieka.

Varíme do zhustnutia, za stáleho miešania, potom nechajte vychladnúť.

Margarín sa vyšľahá s cukrom do peny.

 

 

Vychladený puding sa po lyžičkách všľahá do margarínu.

Následne sa krém rozotrie na už studené cesto.

 

 

Vrchnú časť posypeme strúhaným kokosom.

Podľa potreby ozdobíme lieskovými orieškami, mandľami alebo Raffaello.

 

 

Nechajte v chladničke vychladiť a podávajte.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay