Rezy Čierne ruža: Tento zákusok nemá konkurenciu, zbožňuje ho celá rodina!

Keď pani Vierka Dánaiová uverejnila svoj krásny dezert Čierna ruža,bolo rozhodnuté. Chcem sa s vami podeliť o tento fantastický zákusok, ako stvorený k nedeľnej kávičke. Recept nie náročný na prírpavu a určite ho hravo zvládnete. Tak, poďme na to!

Potrebujeme:

 

Cesto na roládky:

  • 4 vajcia
  • 4 lyžice cukru kryštálu
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • štipka soli

Tmavé cesto:

  • 4 vajcia
  • 125 g masla
  • 120 g cukru múčka
  • štipka soli
  • 1 lyžica kakaa
  • 2 lyžice strúhaných orechov
  • 0,5 prášku do pečiva
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • 1 lyžica strúhanky

Krém:

  • 1 vanilkový puding
  • 400 ml mlieka
  • 200 g cukru múčka
  • 250 g masla
  • cukor múčka na poprášenie rolády
  • 5 lyžíc marmelády
  • čokoládová poleva

Postup:

Najprv upečieme roládky (plech 38×34 cm): bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom do tuhého snehu, všleháme žĺtky a vmiešame múku. Na plech s papierom na pečenie rozotrieme rovnomerne cesto a upečieme v predhriatej rúre na 180 ° C cca 10 minút.

Hotový korpus prenesieme aj s papierom na čistú utierku, ľahko pocukrujeme cukrom múčka a z oboch strán proti sebe zvinieme po dlhšej strane na 2 rolády. Zavinutou utierku otočíme rolky dole, aby sa neotvárali a necháme vychladnúť.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Studený plát rozbalíme, pozdĺžne rozrežeme na polovice, potrieme marmeládou a pevne zvinieme na 2 dlhé úzke roládky. Každú rozpolíme, čím dostaneme 4 malé tenké roládky.

Tmavé cesto: (plech 34×24 cm): maslo vyšľaháme s cukrom, všleháme žĺtky, primiešame zmes múky, orechov, prášku do pečiva, kakaa a strúhanky. Premiešame a zvoľna vmiešame sneh, ušľahaný z bielkov so štipkou soli.

Plech vyložíme papierom na pečenie, naprieč poukladáme v pravidelných rozostupoch vedľa seba zmotané roládky, do priestoru medzi nimi dáme tmavé cesto. Pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C cca 30 minút, ku koncu prikryjeme papierom na pečenie, aby roládky moc neztmavly.

Špajdľou skúsime, či je cesto prepečené. Múčnik necháme vychladnúť, celý potrieme pudingový-maslovým krémom a polejeme čokoládovou polevou. Necháme v chladničke aspoň hodinu stuhnúť.

Na krém zvaríme mlieko s rozmiešaným pudingom na krém, necháme vychladnúť. Občas premiešame, aby sa netvoril škraloup. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a všleháme vychladnutý puding.

Za inšpiráciu k receptu ďakujeme pani Vierke Dánaiovej

Témy:


Pridajte svoj komentár