Vynikajúci dezert z banánov, jemného cesta a čokoládovej polevy. Fantastická maškrta k popoludňajšej kávičke.
Potrebujeme:
Hrnček = 200 ml
Pohár = 100 ml
Na cesto:
1 hrnček mlieka
1 pohár kr. cukru
1 hrnček oleja
3 vajcia
2,5 hrnčeka hladká múka
1 balenie prášku do pečiva
1 balenie vanilky
Krém:
4 polievkové lyžice škrobu
4 polievkové lyžice hl. múky
1 štipka soli
1 balenie vanilky
3 žĺtky
1,5 pohár kr. cukru
4 hrnčeky mlieka
1 bal. smotany na šľahanie v prášku
Náplň:
1 bal. smotanyna šľahanie (200 ml)
200 g tmavej čokolády
pol pohára mlieka
Oriešky na ozdobu
Postup:
Na cesto zmiešame mlieko, olej a cukor.
Pridáme vajcia, premiešame a nakoniec pridáme aj preosiatu múku a zvyšné prísady – vymiešame na jednotné cesto.
Stredne veľký plech vymastíme maslom a nalejme naň cesto.
Cesto dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme dozlatista a cesto otestujeme špáradlom.
Na krém vymiešame mlieko, múku, škrob, cukor a vajcia – preložíme na plameň, uvaríme hustý puding. Do pudingu potom vmšľaháme práškovú šľahačku.
Krém navrstvíme na upečený korpus.
Banány prerežeme na polovice a
Smotanu na šľahanie dáme zahriať na plameň. Potom nalejeme na čokoládu a rozmiešame, pridáme aj mlieko a premiešame. Poleva je pripravená.
Môžeme vmiešať aj oriešky.
Navrstvíme na banány.
Môžeme podávať.