plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasné rezy Banana Split pobláznili celú našu rodinu: Najlepší dezert ku kávičke, rozvoniava celá kuchyňa!

Vynikajúci dezert z banánov, jemného cesta a čokoládovej polevy. Fantastická maškrta k popoludňajšej kávičke.

Vynikajúci dezert z banánov, jemného cesta a čokoládovej polevy. Fantastická maškrta k popoludňajšej kávičke.

Potrebujeme:

Hrnček = 200 ml

Pohár = 100 ml

Na cesto:

1 hrnček mlieka

1 pohár  kr. cukru

1 hrnček oleja

3 vajcia

2,5 hrnčeka hladká múka

1 balenie prášku do pečiva

1 balenie vanilky

Krém:

4 polievkové lyžice škrobu

4 polievkové lyžice hl. múky

1 štipka soli

1 balenie vanilky

3 žĺtky

1,5 pohár kr. cukru

4 hrnčeky mlieka

1 bal. smotany na šľahanie v prášku

Náplň:

1 bal. smotanyna šľahanie (200 ml)

200 g tmavej čokolády

pol pohára mlieka

Oriešky na ozdobu

Postup:

Na cesto zmiešame mlieko, olej a cukor.

Pridáme vajcia, premiešame a nakoniec pridáme aj preosiatu múku a zvyšné prísady – vymiešame na jednotné cesto.

Stredne veľký plech vymastíme maslom a nalejme naň cesto.

Cesto dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme dozlatista a cesto otestujeme špáradlom.

Na krém vymiešame mlieko, múku, škrob, cukor a vajcia – preložíme na plameň, uvaríme hustý puding. Do pudingu potom vmšľaháme práškovú šľahačku.

Krém navrstvíme na upečený korpus.

Banány prerežeme na polovice a

Smotanu na šľahanie dáme zahriať na plameň. Potom nalejeme na čokoládu a rozmiešame, pridáme aj mlieko a premiešame. Poleva je pripravená.

Môžeme vmiešať aj oriešky.

Navrstvíme na banány.

Môžeme podávať.

Najlepšie recepty na dnes