Fantastický recept od Ivanky N. (spero), názov úplne sedí s chuťou tohoto zákusku. Naozaj je ako páperie!
Potrebujeme:
Piškóta:
4 vajcia
70 g polohrubej múky (4 PL)
70 g cukru múčka (4 PL)
Krém:
1 smotana na šľahanie,
200 g kyslej smotany
3 PL cukru práškový
5 cl vaječného koňaku (nemusí byť)
Ďalej:
60 g čokolády na varenie
Postup:
Na cesto: Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, prišľaháme žĺtky, po troškách vmiešame zmes z múky a cukru. Na plechu 30 x 40 cm s vymazaným papierom na pečenie upečieme pri 180 ° C 10 minút. Vychladnuté pozdĺžne rozkrojíme na 3 rovnaké pruhy.
Krém: Najskôr si odlejeme stranou 2 lyžice šľahačky. Zostávajúce šľahačku ušľaháme, kyslú smotanu zmiešame s 3 lyžicami cukru múčka a spojíme so šľahačkou. Môžeme priliať koňak. Jeden pruh piškóty potrieme 1/3 krému, priložíme 2. plát, krém, 3. plát, zľahka pritlačíme a potrieme povrch aj boky krémom.
Čokoládu s troškou šľahačky rozpustíme, ak je ešte moc hustá, pridáme lyžicu mlieka. Nalejeme na krém a vidličkou premiešame čokoládu do krému. Necháme v chladničke aspoň 3 hodiny stuhnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
autor Ivana N, mimibazar