Rezy ako páperie: V lete maslové zákusky nepečiem, na každej oslave pýtajú len toto – krém jedna báseň!

Fantastický recept od Ivanky N. (spero), názov úplne sedí s chuťou tohoto zákusku. Naozaj je ako páperie!

Fantastický recept od Ivanky N. (spero), názov úplne sedí s chuťou tohoto zákusku. Naozaj je ako páperie!

Potrebujeme:

Piškóta:

4 vajcia

70 g polohrubej múky (4 PL)

70 g cukru múčka (4 PL)

Krém:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 smotana na šľahanie,

200 g kyslej smotany

3 PL cukru práškový

5 cl vaječného koňaku (nemusí byť)

Ďalej:

60 g čokolády na varenie

Postup:

Na cesto: Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, prišľaháme žĺtky, po troškách vmiešame zmes z múky a cukru. Na plechu 30 x 40 cm s vymazaným papierom na pečenie upečieme pri 180 ° C 10 minút. Vychladnuté pozdĺžne rozkrojíme na 3 rovnaké pruhy.

Krém: Najskôr si odlejeme stranou 2 lyžice šľahačky. Zostávajúce šľahačku ušľaháme, kyslú smotanu zmiešame s 3 lyžicami cukru múčka a spojíme so šľahačkou. Môžeme priliať koňak. Jeden pruh piškóty potrieme 1/3 krému, priložíme 2. plát, krém, 3. plát, zľahka pritlačíme a potrieme povrch aj boky krémom.

Čokoládu s troškou šľahačky rozpustíme, ak je ešte moc hustá, pridáme lyžicu mlieka. Nalejeme na krém a vidličkou premiešame čokoládu do krému. Necháme v chladničke aspoň 3 hodiny stuhnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor Ivana N, mimibazar