Výborný recept na šťavnaté a jemné rezne na prírodno.
Ideálne na rýchly obed, alebo večeru.
Mäsko je ešte jemnejšie a šťavnatejšie, ako vyprážané fašírky.
Potrebujeme:
1kg mletého mäsa / môže byť aj miešané/
2 cibule
5-6 strúčikov cesnaku
2 rohlíky
mlieko
soľ
mleté čierne korenie
2 vajcia
1 l zeleninového /mäsového/ vývaru
strúhanka
hladká múka
olej
Postup:
Ošúpané cibule si nadrobno nakrájame.
Polovicu z nej podusíme na troške oleja.
Potom podusenú aj surovú cibuľu zmiešame s mletým mäsom.
Rohlíky nakrájame na drobné kúsky, namočíme do mlieka.
Potom vyžmýkame a pridáme k mäsu.
Ja som dala aj strúhanky /podľa potreby/.
Pridáme vajíčka, okoreníme a premiešame.
Z pripavenej zmesi tvoríme fašírky, ktoré obaľujeme v hladkej múke.
V hlbšom hrnci si rozpálime olej a na tomto fašírky opražíme.
Zalejeme zeleninovým /mäsovým/ vývarom – fašírky nech trošku vykúkajú a dusíme, kým nebudú mäkké.
Podľa potreby vývar dolievame.
Podávame so zemiakmi a mäsko prelejeme šťavou, ktorú si môžeme po vybratí fašírok poprípade trošku zahustiť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)