Rezníky z mletého mäsa na PRÍRODNO: Veľmi šťavnaté a rýchle mäsko, chutnejšie ako vyprážané fašírky!

Výborný recept na šťavnaté a jemné rezne na prírodno.

Ideálne na rýchly obed, alebo večeru.

Mäsko je ešte jemnejšie a šťavnatejšie, ako vyprážané fašírky.

Potrebujeme:

1kg mletého mäsa / môže byť aj miešané/

2 cibule

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

5-6 strúčikov cesnaku

2 rohlíky

mlieko

soľ

mleté čierne korenie

2 vajcia

1 l zeleninového /mäsového/ vývaru

strúhanka

hladká múka

olej

Postup:

Ošúpané cibule si nadrobno nakrájame.

 

 

Polovicu z nej podusíme na troške oleja.

Potom podusenú aj surovú cibuľu zmiešame s mletým mäsom.

Rohlíky nakrájame na drobné kúsky, namočíme do mlieka.

 

 

Potom vyžmýkame a pridáme k mäsu.

Ja som dala aj strúhanky /podľa potreby/.

Pridáme vajíčka, okoreníme a premiešame.

Z pripavenej zmesi tvoríme fašírky, ktoré obaľujeme v hladkej múke.

 

 

V hlbšom hrnci si rozpálime olej a na tomto fašírky opražíme.

Zalejeme zeleninovým /mäsovým/ vývarom – fašírky nech trošku vykúkajú a dusíme, kým nebudú mäkké.

Podľa potreby vývar dolievame.

Podávame so zemiakmi a mäsko prelejeme šťavou, ktorú si môžeme po vybratí fašírok poprípade trošku zahustiť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay