plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rezne z malej výplaty: Sýte a veľmi chutné jedlo našich babičiek, ktoré viete pripraviť zo základných surovín!

Recept na tieto rezne som zdedila po mojej starkej, ktorá dokázala vždy uvariť vynikajúce jedlo takmer z ničoho. Rovnako tak tomu bolo aj prípade týchto „žobráckych“ rezňov, ako zvykla toto jedlo nazývať. Ide o veľmi lacné, ale skutočne veľmi chutné jedlo zo zemiakov, ktoré viete pripraviť aj v ťažkých časoch, alebo keď máte skoro prázdnu chladničku. Nám to doma chutí viac, ako klasické zemiakové placky a preto máme toto jedlo na stole pravidelne.

Potrebujeme:

3/4 kg uvarených zemiakov

2 vajcia (alebo 1 veľké)

2 špekáčiky alebo kus salámy – ak nemáte môžete najradiť syrom či úplne vynechať

3 lyžice krupice

trochu korenia a soli

majorán

Na obalenie:

mlieko

múka

vajce a strúhanka

Na smaženie:

olej

Postup:

Zemiaky si uvaríme vo vode s soľou do mäkka.

Necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame alebo pomelieme.

Pridáme soľ, korenie a majoránku.

Vmiešame nastrúhanú salámu alebo syr, vajce a vymiešame na jednotnú hmotu.

Ak sa nám zdá konzistencia príliš riedka, pridáme strúhanku.

Tvoríme placky – rezne.

Namočíme v múke, mlieku a strúhanke.

Samžíme na oleji alebo tuku z oboch strán dozlatista.

Vhodné je podávať sa zeleninov čerstvou alebo nakladanou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes