Rezne v pivnom cestíčku

50

Vyprážané rezne sú tradičným sviatočným jedlom, ktoré všetci veľmi dobre poznáme. Aj s totuto klasikou však môžeme experimentovať a vymýšľať najrôznejšie obmeny klasickej „trojobalovej“ verzie. Dnes bude v hlavnej úlohe pivo. Nie však v pohári, ale v cestíčku na obaľovanie mäska.

Potrebujeme:

1 strúčik cesnaku

2 ks vajec

4 ks bravčových rezňov

80 ml piva

Podľa potreby:

Hladká múka

Soľ

Olej

Postup:

Maso naklepeme a osolíme. Každý kúsok potrieme prelisovaným cesnakom a necháme chvíľu odležať.

V miske rozšľaháme vajce, osolíme a vmiešame múku. Postupne prilievame pivo a miešame, kým nám nevznikne redšie, hladké cestíčko.

Rezne obalíme v cestíčku z oboch strán a vypražíme dozlatista.

Prebytočný olej z rezňov odstránime pomocou servítky.

Prajeme vám dobrú chuť!

Foto: reprofoto blesk.cz

Témy:


Pridajte svoj komentár