Rezne v oblakoch: Šťavnaté mäsko v tom najchutnejšom cestíčku, aké som kedy jedla!

Tento recept máme veľmi radi. Rezne nie sú nasiaknuté olejom, mäsko je krásne šťavnaté a namiesto trojobalu sú v vo fantastickom zemiakovo-syrovom cestíčku.

Tento recept máme veľmi radi. Rezne nie sú nasiaknuté olejom, mäsko je krásne šťavnaté a namiesto trojobalu sú v vo fantastickom zemiakovo-syrovom cestíčku.

Potrebujeme:

500 g bravčových alebo kuracích rezňov

Soľ, čierne mleté korenie

4 stredne veľké zemiaky

4 vajcia (veľkosť S)

...

2 lyžice hladkej múky

3-4 lyžice strúhanky

Olej

50 g strúhaného syra

Postup:

Mäsko si zľahka naklepeme a ochutíme soľou a korením.

Zemiaky ošúpeme, nastrúhame a scedíme prebytočnú šťavu, ktorá z nich vytečie. Pridáme vajcia, soľ a strúhanku. Premiešame, aby sme získali jednotnú zmes. Mäsko obaľujeme najskôr v múke a potom v cestíčku tak, aby bolo celkom pokryté v zmesi – každý kúsok.

Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a cestíčkom ešte môžeme opraviť „odkryté“ časti mäska, pokvapkáme olejom. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 35-40 minút pri teplote 180 stupňov. Posledných 5 minút pečenia posypeme strúhaným syrom.