Najjemnejšie kuracie prsia v kyslej smotane a cesnaku: Mäso sa NIKDY nevysuší!

Mäso v cestíčku zaujíma vysoké miesto v zozname našich obľúbených jedál.

 

 

Okrem toho, že sú chutné, ich príprava je skutočne veľmi jednoduchá a rýchla.

Kombinácia kyslej smotany a cesnaku je naozaj fantasticky chutná a zabezpečí, že mäso sa nevysuší.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

V teplom počasí, keď sa vám nechce dlho stáť pri sporáku je táto rýchlovka skutočne ideálnou voľbou.

Ako prílohu odporúčame jednoduchý zeleninový šalát.

 

 

Potrebujeme:

50 dkg filé z kuracích pŕs

2 vajíčka (veľkosť M )

7 dkg hladkej múky

1 ČL cesnakového prášku

soľ podľa chuti

2 dl kyslej smotany

Ďalej:

30 g hladkej múky

olej na vyprážanie

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na tenšie plátky a posypeme soľou.

Pripravíme si cestíčko:

 

 

 

Vajcia trochu rozšľaháme, vmiešame 70 gramov múky.

Prisypeme cesnakový prášok a soľ.

Nakoniec vmiešame kyslú smotanu.

 

 

Na dosku nasypeme 30 gramov múky.

V nej najprv obalíme plátky mäsa.

Potom ich tiež obalíme v kyslej smotane.

 

 

Na panvici rozohrejeme olej.

Opečieme kuracie prsia z oboch strán do zlatista.

 

 

Keď sú opečené, položte ich na papierovú utierku, aby absorbovali prebytočný olej.

Podávame s jednoduchým zeleninovým šalátom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay