plny-hrniec_transparent_negativ.png

Strúhanku ani neberte do ruky, toto je bomba zo Záhoria: Keď budete obaľovať rezeň, vynechajte trojobal – k tomuto netreba ani prílohu!

Toto je naozaj výborný nápad na rezne, ktoré pozná len málokto. Namiesto klasického trojobalu, alebo zemiakového cestíčka sa totižto obaľujú v pivnej kapuste.

Toto je naozaj výborný nápad na rezne, ktoré pozná len málokto. Namiesto klasického trojobalu, alebo zemiakového cestíčka sa totižto obaľujú v pivnej kapuste. Mäso sa tak perfektne ochutí a aj bez strúhanky je krásne chrumkavé a vynikajúce. My ich jeme aj bez prílohy.

Potrebujeme:

4 rezne

2 vajcia

100 ml piva

150 g kyslej kapusty

polohrubá múka

hladká múka

soľ

mleté korenie

Postup:

Kapustu scedíme, ak je príliš kyslá, tak ju opláchneme a pokrájame nadrobno.

Rozmiešame vajcia s pivom, kapustou a pridáme toľko polohrubej múky, aby vzniklo cestíčko. Podľa chuti osolíme.

Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Každý rozkrojíme na polovice – menšie rezne sa lepšie smaží. Obalíme v hladkej múke, v kapustovom cestíčkom a na oleji alebo masti usmažíme dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes