plny-hrniec_transparent_negativ.png

Myslela som si že nad rezne v zemiakovom cestíčku niet, ale toto je ešte lepšie: Bombové rezne v karfiolovo-syrovom cestíčku!

Keď som nemala doma zemiaky, povedala som si, čo tak skúsiť karfiol? A výsledok? Fantasticky jemné, na povrchu chrumkavé rezne s cesnakom a syrom. Je to večera eňo-ňuňo.

Keď som nemala doma zemiaky, povedala som si, čo tak skúsiť karfiol? A výsledok? Fantasticky jemné, na povrchu chrumkavé rezne s cesnakom a syrom. Je to večera eňo-ňuňo!

Potrebujeme:

Hladkú múku

3 ks. kuracích pŕs

3 ks stredne veľkých ružičiek surového karfiolu – nastrúhané

3 lyžice strúhaného syra – parmezánu

1 väčšie vajce

mlieko podľa potreby (pridávame opatrne)

1 strúčik cesnaku – pretlačený

Mletú rascu, soľ korenie

Štipku chilly – ak máte radi jemne pálivé

Postup:

Kuracie prsia nakrojíme, ale v širšej časti nedokrojíme. Roztvoríme a naklepeme cez mikroténové vrecko – tak získame dvojnásobnú plochu mäska. Osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Zvyšok múky oklepeme.

Ku strúhanému karfiolu pridáme syr, vajcia a koreniny. Múku prisypávame postupne, aby cestíčko bolo polotuhé a nestekalo. Karfiol púšťa šťavu, preto mlieko pridávame opatrne tak, aby vznikla požadovaná hustota – ako keď robíte cestíčko zo zemiakov.

Mäso obalené v múke namáčame do cestíčka a vkladáme rovno do horúceho oleja. Smažíme z oboch strán. Rezne sú krásne šťavnaté, jemné a mäsko chrumkavé. Podávame s prílohu podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť!

Milka H.

Najlepšie recepty na dnes