Kuracie REZNE v horčici: Nikto nechcel veriť, že nie sú vyprážané – fantasticky chrumkavé a šťavnaté!

Recept na pečené kuracie rezne v marináde.

Výborný tip, ako pripravíte obľúbenú nedeľnú klasiku bez vyprážania a predsa fantasticky chutnú.

Nikto netipoval, že to mäsko je naozaj pečené v rúre, výborný recept.

Za fantastickú chuť môže horčicová marináda s kyslou smotanou.

Potrebujeme:

600-700 g kuracie prsia nakrájané na tenké plátky

Soľ

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

korenie

Marináda:

3-4 lyžice horčice

200 g kyslej smotany

2 strúčiky cesnaku

Citrónovú šťavu

Obaľovanie:

150 g tvrdého najemno nastrúhaného syra

Strúhanku

Maslo

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme.

Nakrájame ich na tenké látky.

Ochutíme soľou a korením.

Na marinádu zmiešame všetky prísady – podľa chuti môžete viac alebo menej horčice, my máme radi viac.

Kuracie kúsky zalejeme touto marinádou a necháme marinovať aspoň hodinu, ideálne ale cez noc.

Na obaľovanie si zmiešame strúhanku so syrom v samostatnej miske.

V tejto zmesi obalíme každý kúsok mäsa.

Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

Na každý kúsok dáme tenký plátok masla a pri teplote 180 stupňov.

Pečieme asi 40-45 minút – v polovici času opatrne obrátime.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Nám najviac chutia s varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn