Kuracie rpsia v cuketovom kabátiku sú chutnejšie ako klasické rezne, na ktoré ste boli zvyknutí doteraz.
Sú také jemné, že sa vám rozplývajú v ústach – budete si ich žiadať zas a zas.
Šťavnaté, jemné a svieže jedlo s prekvapením uprostred podľa jednoduchého receptu z youtube kanála УХ ТЫ,КУХНЯ.
Potrebujeme:
na 12 kusov
700 g cukety
1 malú mrkvu
1 cibuľu
kôpor
2 vajcia
2-3 PL hladkej múky
soľ
mleté čierne korenie
300 g kuracích pŕs
1 ČL korenia na mäso
1 ČL rastlinného oleja na marinádu
Na vysmážanie:
rastlinný olej
Na omáčku:
kyslú smotanu
1 strúčik cesnaku
kôpor
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na tenšie plátky.
Položíme ich na tvrdú podložku, prekryjeme fóliou a vyklepeme valčekom.
Kuracie plátky vložíme do misky, pridáme soľ, korenie, olej, rukami premiešame, prekryjeme fóliou a necháme marinovať.
Na hrubom strúhadle do misky nastrúhame cuketu, pridáme soľ, lyžicou premiešame.
Necháme 10-15 minút odstáť.
Do čistej misky nastrúhame mrkvu a cibuľu.
Z cukety vytlačíme šťavu a preložíme ju do misky s nastrúhanou zeleninou.
Do zmesi pridáme vajcia, mleté korenie a vidličkou premiešame.
Pridáme nasekaný kôpor, zamiešame.
Pridáme múku a dôkladne vymiešame.
Lyžicou vložíme zeleninovú zmes do rozpáleného ohňa na panvici a roztiahneme ju do tvaru menšej placky.
Do stredu vložíme plátok kuracieho mäsa na vrch pridáme vrstvu cuketovej zmesi.
Panvicu prekryjeme pokrievkou, stíšime oheň na minimum a smažíme 10 minút z každej strany.
Placky položíme na tanier vystlaný papierovou utierkou.
Pripravíme si omáčku: do malej misky so smotanou pridáme roztlačený cesnak, nasekaný kôpor a lyžičkou premiešame.
Fantastické placky servírujeme s lahodnou omáčkou.
Dobrú chuť!
Video návod: