plny-hrniec_transparent_negativ.png

Niečo také chutné ste dávno nejedli: Rezne úplne inak – úžasne šťavnaté a mäkučké, jedli by sme ich každú nedeľu!

Tieto rezne robíme skoro každý víkend, sú nesmierne šťavnaté a chutné. Za tento recept veľká vďaka pani Petre, ktorá sa oň podelila na stránke mimibazar. Odporúčam každému, aby ich vyskúšal, sú naozaj veľmi chutné a pritom jednoduché na prípravu.

Potrebujeme:

Bravčové rezne (karé, stehno, alebo aj krkovička)

Strúhanka

Vajcia -podľa počtu rezňov

soľ a čierne korenie

1 bujón

1 / 2l vody

olej,

1/4 masla (= polovica veľkej kocky)

Postup:

Bravčové rezne mierne osolíme, trošku okoreníme a pokladáme do strúhanky. Rezne naklepeme až v strúhanke a to preto, aby sme strúhanku čo najviac dostali na povrch mäska. Rezne sú prirpavené vtedy, keď je celý povrch pokrytý strúhankou a mäsko nie je vidieť. Potom obalíme v rozšľahanom vajci a hneď dávame do rozpáleného oleja, kde osmažíme z oboch strán.

Medzitým necháme zvariť 1 kocku bujónu s 1/4 kockoy masla a 1/2 litrom vody. Osmažené rezne naukladáme do pekáča a prelejeme vývarom z bujónu. Celé dáme zapiecť do rúry, až sa vývar zredukuje a nasiakne do odrezkov.

Je to výborné, uvidíte, že si pochutnáte ako nikdy! :-)

Celý recept aj s obrákzkami nájdete TU.

Najlepšie recepty na dnes