plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rezeň „Špeciál“ v dijónskej horčici: Spravila som na rodinnú oslavu a tortu si nikto ani nevšímal, všetci básnili len o nich!

Tieto rezne som robila kedysi dávno a potom sa na ne zabudla. Prednedávnom som narazila na tento recept  od pani Miriam na Pintereste. Urobila som ich na oslavu a mali ohromný úspech. Všetci o nich básnili ešte dlho a deti mali hrče až za ušami!

Potrebujeme:

na 500 gr. mäsa (napr. bravč. karé, alebo kuracie mäso, dajú sa použiť aj rybie filé)

4 vajcia

strúhanka

Na omáčku:

3 dcl vody

2 PL lyžice dijonskej horčice

2PL kečupu

1/2 PL domácej vegety

Postup:

Rezne si vyklepeme a obalíme v strúhanke. Strúhanku silno popritláčame. Mäso nesolíme. Pretože ho ochutí omáčka, v ktorej sa bude piecť. Obalené rezne v strúhanke omočíme v rozšľahaných vajciach (neosolených!) a prudko vysmažíme z oboch strán.

Mäso uložíme kaskádovito do zapekacej misy, ktorú sme si potreli maslom. V miske poriadne rozmiešame 3dcl vody, 2PL dijonskej horčice, 2PL kečupu a 1PL vegety. Touto omáčkou zalejeme mäso. Dáme zapiecť na 200´C prikryté alobalom cca 20 min. a potom ešte odokryté dopečieme tak 15 min.

Celý recept nájdete TU.

Najlepšie recepty na dnes