Extrémne dobré rezne s kyslou smotanou: Žiadne vyprážanie, žiaden trojobal a chuť luxusná – všetci ich vychválili!

Toto jedlo milujem, pretože je extrémne jednoduché a veľmi chutné. Dokonca, aj deti sa nevedia dojesť. potrebujete len mäsko, kyslú smotanu, vajcia a zemiaky.

Toto jedlo milujem, pretože je extrémne jednoduché a veľmi chutné. Dokonca, aj deti sa nevedia dojesť. potrebujete len mäsko, kyslú smotanu, syr, vajcia a zemiaky.

Potrebujeme:

500 g kuracích rezňov

700 – 800 g zemiakov nakrájaných na kolieska

2 vajcia

200 ml kyslá smotana

Strúhaný syr

...

Ďalej:

Olej alebo maslo

soľ a koreniny podľa chuti

Postup:

Zemiaky ochutíme soľou a koreninami a navrstvíme do zapekacej misy (ja som si misu vymastila maslom).

Na zemiaky uložíme natenko nakrájané kuracie plátky (ochutené soľou a korením) a  pečieme prikryté asi 30 minút v predhriatej rúre pri teplote 200 ° C.

Potom vyberieme z rúry.

Vajcia rozmiešame so smotanu, ochutíme a vylejeme na mäso so zemiakmi.

Posypeme strúhaným syrom a takto bez pokrývky necháme zapiecť ďalších 15 minút pri teplote 180 ° C.

Jedlo je pripravené na servírovanie.

S polievkou a šalátom je to skvelý nápad na nedeľný, alebo slávnostný obed.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay