Toto jedlo milujem, pretože je extrémne jednoduché a veľmi chutné. Dokonca, aj deti sa nevedia dojesť. potrebujete len mäsko, kyslú smotanu, syr, vajcia a zemiaky.
Potrebujeme:
500 g kuracích rezňov
700 – 800 g zemiakov nakrájaných na kolieska
2 vajcia
200 ml kyslá smotana
Strúhaný syr
Ďalej:
Olej alebo maslo
soľ a koreniny podľa chuti
Postup:
Zemiaky ochutíme soľou a koreninami a navrstvíme do zapekacej misy (ja som si misu vymastila maslom).
Na zemiaky uložíme natenko nakrájané kuracie plátky (ochutené soľou a korením) a pečieme prikryté asi 30 minút v predhriatej rúre pri teplote 200 ° C.
Potom vyberieme z rúry.
Vajcia rozmiešame so smotanu, ochutíme a vylejeme na mäso so zemiakmi.
Posypeme strúhaným syrom a takto bez pokrývky necháme zapiecť ďalších 15 minút pri teplote 180 ° C.
Jedlo je pripravené na servírovanie.
S polievkou a šalátom je to skvelý nápad na nedeľný, alebo slávnostný obed.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)