plny-hrniec_transparent_negativ.png

Všetci sa ma pýtali, čo som urobila s tými rezňami, že sú také chutné: Len ich naklepte deň vopred a dajte do tejto zmesi, rozdiel v chuti je ohromný!

Bravčové rezne som vždy pripravovala rovnakým spôsobom, naklepať, nasoliť, obaliť a vypražiť. Keď však tento zaužívaný postup trošku vylepšíte, rezne budú chuť neskutočne. Oplatí sa vyskúšať, stačí len deň vopred naklepať, vložiť do marinády z kyslej smotany. Potom už len obalíme v strúhanke a vypražíme ako zvyčajne.

Bravčové rezne som vždy pripravovala rovnakým spôsobom, naklepať, nasoliť, obaliť a vypražiť. Keď však tento zaužívaný postup trošku vylepšíte, rezne budú chuť neskutočne. Oplatí sa vyskúšať, stačí len deň vopred naklepať, vložiť do marinády z kyslej smotany. Potom už len obalíme v strúhanke a vypražíme ako zvyčajne.

Potrebujeme:

8-10 plátkov bravčových rezňov

Strúhanku

Olej

Na marinádu:

1 téglik kyslej smotany

1 vajce

2 lyžice solamylu

1 lyžicu vegety

1-2 strúčiky cesnaku pretlačeného

Mleté korenie

Postup:

Všetky prísady na marinádu si zmiešame. Rezne naklepeme a vložíme do pripravenej marinády na 10-12 hodín. Na druhý deň vyberieme z chladničky aspoň 15 minút pred obaľovaním v strúhanke. Teraz len obalíme v strúhanke – pokojne aj 2x a vyprážame na oleji ako zvyčajne.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Viola M.

Najlepšie recepty na dnes