Rezne som uložila na zemiaky a zaliala kyslou smotanou: O nič zložitejšie ako rezne v trojobale, ale chuť neporovnateľná!

Výborný nápad na rezne zapečené so smotanovými zemiakmi. Je to výborné a o nič zložitejšie ako obaľovať rezne v trojobale.

Výborný nápad na rezne zapečené so smotanovými zemiakmi. Je to výborné a o nič zložitejšie ako obaľovať rezne v trojobale.

Potrebujeme:

500 g zemiakov

Maslo

1 cibuľa

50 g šunka, nakrájaná na kocky

Soľ a korenie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

300 g Bravčový alebo kurací rezeň, tenké plátky

20 g masti alebo iného tuku

Na omáčku:

120 g kyslej smotany

60 g syru gouda – strúhaného,

Pažítka, petržlenová vňať, ľubovolné korenie

Postup:

Predhrejte rúru na 225 ° C.

Zemiaky dáme na krátko variť do vriacej vody, len aby trochu zmäkli a nakrájame na plátky. Na panvici rozpálime maslo, orestujeme nakrájanú cibuľku, šunku a potom pridáme aj zemiaky. Restujeme dozlatista a preložíme na pripravený pekáč.

Teraz zahrejeme tuk (vezmem napríklad maslo, masť alebo olej) v panvici a opražíme tenké rezne (kuracie alebo bravčové) na oboch stranách pri vysokej teplote – mäsko sa zatiahne. Potom teplotu znížime a mäso smažíme z každej strany ešte asi 2-3 minúty, ochutíme soľou a korením. Mäsko položíme na zemiaky.

Smotanu zmiešame s mliekom, syrom a ochutíme soľou a bylinkami. Rovnomerne navrstvíme na zemiaky a mäso. Vložíme do rúry a necháme zapiecť len krátko – všetky suroviny sú už hotové, stačí preto len cca 10 – 15 minút. Podávame hneď, k jedlu už nič netreba pridávať

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: chefkoch