Rezne Diplomat: Úžasne šťavnaté mäsko s bohatou oblohou na jednom plechu!

Toto je perfektný nápad aj na slávnostný obed, všetko máte na jednom plechu a chutí to naozaj fantasticky.

Potrebujeme:

600 gramov hovädzieho mäsa alebo bravčovej krkovičky

1 kg zemiakov

3-4 cibuľe

3-4 rajčiny

300 g tvrdého syra

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

soľ na chuť

čierne korenie na chuť

Štipku muškátového orieška

1 polievková lyžica slnečnicový olej

1 polievková lyžica provensalské korenie

Bešamel:

30 g masla

30 g hl. múky

300 ml mlieka

Soľ, čierne korenie

Postup:

Maslo roztopte v hrnci. Pridajte múku a premiešajte, aby ste získali hladkú pastu. Priveďte zmes do varu a neustále miešajte. Postupne nalejte mlieko, bez toho, aby ste prestali miešať.Prineste omáčku do varu a varte do zhustnutia. Pridajte soľ a korenie.

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na plátky s hrúbkou 0,5 cm, mäso nakrájajte na plátky, ako keď robíte rezeň, a trochu naklepte pod fóliou. Cibuľu a paradajky nakrájajte na krúžky.

Vymastite plech na pečenie maslom, rozložte  rovnomernou vrstvou zemiakov, jemne osoľte a posypte bylinkami. Potom rozložte mäso, korenie podľa chuti a muškátový orech. Mäso pokryte s cibuľovými krúžkami a nalejte bešamelovú omáčku. Vrch pokryte s paradajkami.

Prikryte plech s fóliou a dajte ju do vyhriatej rúry na 200 stupňov po dobu 35 minút. Odstráňte fóliu a posypte syrom. vráťte sa do rúry ešte na 10 minút.