MINI rezníky bez trojobalu: Rýchle a EXTRA šťavnaté – recept mám ešte z čias socializmu, robím ho už 40 rokov!

Tento recept robím už 40 rokov.

Na tieto rezníky nepotrebujete robiť trojobal, sú veľmi jednoduché a zaručene chutné.

 

 

Mäsko sa nevysuší, ostáva šťavnaté a naozaj vláčne.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ak máte s hydinou zlé skúsenosti, určite to skúste.

 

 

Potrebujeme:

1500 g kuracie alebo morčacie prsia

Marináda:

5 ks vajce

3 PL solamyl

3 PL kečup

3 PL horčica kremžská

5 PL olej

1 PL korenie grilovacie

3 PL omáčka sójová

Ďalej:

olej

Postup:

Mäso nakrájame na rezne.

 

 

Ja krájam rezne na skutočne malé kúsky.

Pripravíme si marinádu:

Suroviny na marinádu (pác) vymiešame v miske.

 

 

Vajcia najskôr vymiešam so solamylom.

Pridáme olej, horčicu a kečup.

Vymiešame dohladka.

 

 

Nakoniec pridáme korenie a sójovú omáčku.

Je dôležité získať marinádu na hustotu majonézy.

Mäso v marináde ponamáčame.

 

 

Necháme v chladničke aspoň jeden deň naložené.

Rezne opekáme na troške oleja v panvici z oboch strán.

Podávame s prílohou podľa chuti.

 

 

ideálne so zemiakmi, zemiakovou kašou a šerstvým šalátikom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay