plny-hrniec_transparent_negativ.png

Položte bravčové rezne na STRÚHANÚ kapustu a o tejto pochúťke sa vám bude aj snívať: Stokrát lepšie, ako rezeň v trojobale!

Výborný recept na slávnostný obed, ktorý robím namiesto rezňov v trojobale.

Stačí, ak mäsko zakryjete kapustou a dáte takto na panvicu.

Je to vynikajúce a už nepotrebujete chystať ani špeciálne prílohy.

 

 

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

bravčové mäso (panenka, karé, stehno) – 500 g

slanina – 300 g

syr (v recepte je použitý čedar) – 200 g

soľ – 5 g

čierne korenie – 4 g

kapusta – 500 g

vajcia – 2 kusy

múka hladká – 70 g

olej – 25 ml

Postup:

Pripravíme si kapustové lôžko:

 

 

Kapustu nastrúhame na strúhadle.

Vajcia rozbijeme a rozšľaháme.

Vajcia pridáme ku kapuste a premiešame.

 

 

Pridáme múku a opäť premiešame.

Ochutíme soľou a korením.

Z kapustovej hmoty vytvoríme na plechu 4 lôžka – v podstate tvoríme akési kapustové placky na plechu.

Teraz si pripravíme mäso:

Nakrájame ho na plátky.

Plátky by mali dostatočne veľké, aby sa dali preložiť na polovicu.

 

 

Plátky mäsa ešte rozklepeme a ochutíme soľou a korením.

Teraz si slaninku nakrájame na plátky a syr rovnako.

Syr a slaninu uložíme na jednu polovicu mäska a preložíme – vznikne mám akási kapsa.

Mäso uložíme na kapustové lôžko a prikryjeme zvyškom kapustovej hmoty.

Na panvicu zahrejeme olej alebo masť.

Mäso s kapustou preložíme na panvicu a pečieme z oboch strán dozlatista.

Podávame so zeleninovým šalátom, alebo prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes